29. feb 2012 10:58
"Drage moje dame! Čistite, če res morate...
Zapomnite si, da prah na pohištvu ščiti les.... Hiša postane dom, ko lahko na pohištvu izpišete ljubim te...
Včasih sem vsak vikend vsaj 8 ur čistila, ker sem hotela, da je vse kot iz škatlice - za vsak slučaj...če kdo pride na obisk. Končno sem dojela: nihče ni prišel. Vsi so bili zunaj. Zabavali so se, živeli so.
Ko me sedaj obiskujejo, jim ne razlagam zakaj ni pospravljeno - ker jih to ne zanima. Želijo si slišati kaj počnem, kako živim in se zabavam.
Če še niste doumele, vas prosim, da poslušate ta nasvet: Življenje je kratko, uživajte ga!
Čistite, če res morate..
Toda, ali ne bi bilo boljše, da naslikate sliko ali napišete pismo ali spečete kolač in poližete žličko ali zasejete seme? Naučite se razlikovati med ŽELIM in MORAM!
Čistite, če res morate..
Toda nimate preveč časa.... S pivom, ki ga lahko spijete, z rekami, ki jih lahko preplavate, z gorami, na katere lahko splezate, z glasbo, ki si jo želite slišati, s knjigami, ki jih želite prebrati, s prijateljstvi, ki jih želite zadržati in življenjem, ki ga želite živeti...
Čistite, če res morate...
Toda življenje je tam zunaj, soncem v vaših očeh, z vetrom v vaših laseh, s kosmiči snega na vašem obrazu, s kapljicami dežja...Ta dan se ne bo ponovil
Čistite, če res morate... toda zapomnite si..... Prišla bo starost in ta ni vedno prijazna...In ko umrete (in enkrat morate umreti) bo iz vas samih nastalo še več prahu............."
Z vami sem hotela deliti en lep mejl, pa očitno povezava ne deluje. Bistvo je itak v besedilu, manjkajo samo še lepe slikice in glasba.
Brgita