Pralni stroj - izkušnje z gorenjem in/ali boschem

kratkolaska  

član od: 13.3.2008

sporočila: 64

31. avg 2008 16:21

Stentor pozdravljena! No fino, da se selita na svoje. Naj ti povem, da sva midva s fantom na svojem zdaj ravne nekje dva meseca. Vse aparate ki sma jih potrebovala sma kupila od Boscha. In ni nama žal. Plačala sma položnico za 15 evrov in so nama garancijo podaljšali na tri dodatna leta t.j. 5 let. Pralni stroj naju je stal nekaj čez 600€, ampak ker sma kupila 6 aparatov sma dobila velik popust na količino in naju je prišel nekje med 550-600€. Glede na to da sma dva mi zelo ugaja 15 minutni program pranja, ko imaš kaj za preprat in ni umazano. Seveda lahko daš not samo 2 kg perila, ampak vseeno jaz sem zelo zadovoljna. Svetujem! Lp kratkolaska

Stentor  

član od: 19.1.2008

sporočila: 84

31. avg 2008 16:47

Najlepša hvala za vaše komentarje in nasvete! Res ste mi precej pomagali, prav tako že objavljeni komentarji v starih temah, ki sem jih malo izbrskala. Vsekakor se bom bolj kot na firmo osredotočala na programe in funkcije, kot ste mi svetovali. Potem bom pa upoštevala še ceno, servis in podobne stvari. Hvala, res! Sporočim kako se bo izkazala izbrana mašina! Stentor

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

31. avg 2008 17:24

Doban je napisal/a:
Jaz mislim, da kaj dosti ne prebereš, saj navsezadnje Gorenjeve pomivalne stroje dela Bosch, prodajajo jih pa pod Gorenjevo blagovno znamko, ne vem kako je z ostalimi zadevami... Jaz se navadno odločam po dodatnih funkcijah, ki jih imajo in ki jih uporabljam.. Sicer je v kuhinji vse Gorenjevo, razen indukcijske plošče, pralni stroj pa je Electrolux. Vse dela OK in sem z izbiro zadovoljna. Simona

Doban, naša sodobna Gorenjeva elektronika (seveda še vedno dela, da nebo pomote, a ne pri nas, temveč pri Vesnini mami), je še vedno samo Gorenjeva, takrat Bosch ni imel še ničesar zraven. Problem pri vsej tej elektroniki je v tem, da enostavno nekaterih delov stroja ne morejo narediti tako močnih, da bi npr. prenesli toliko in toliko 1600 obratov centrifuge. Pač začnejo crkovati, s tem so zlasti mišljeni ležaji. Samo ponavljam besede serviserja.

Loni Makaroni

limonca32  

član od: 22.7.2008

sporočila: 10

31. avg 2008 19:08

Imamo Gorenje tri leta,pa je bil že dvakrat servisiran,ko se vrti centrifuga se mi zdi,da ga vsa vas sliši....sory ampak tako pač je. limonca32

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

31. avg 2008 19:08

Jaz imam Indesit 5 let (pralno sušilni) in sem zadovoljna. Tašča je Gorenjevega menjala po par letih, ker je bil lačen na nogavice (pri vsakem pranju je kakšno "ocarinil"). Zdaj ima Bosch že hm, več kot šest let ziher, pa je zadovoljna. Atina

nitta  

član od: 13.1.2008

sporočila: 384

31. avg 2008 22:14

Ja naš Bošch-ev je pa tako tih da smo danes gledali če še sploh dela :) in pa kar me je presenetilo, oblačila pridejo iz njega že na pol suha... verjetno je pri vseh novejših tako, ampak sm vajena prejšnega, ki smo ga imeli 15 let. nitta

Karmen33  

član od: 25.1.2007

sporočila: 31

8. sep 2008 12:17

Glede na svoje izkušnje bi se odločila za Bosch. Karmen33

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

8. sep 2008 18:04

mama ima tri leta Gorenje in ni preveč zadovoljna z njim, nekaj ga lomi centrifuga in tudi zavese ni dobro prati v njem saj so vse nacufane ko pridejo iz stroja. Tudi sama sem imela kar dolgo Gorenje, moram priznati , da mi je zelo pral do svojega konca in bila sem pred težko odločitvijo zaradi težav pri maminem pralnem stroju. Nam koncu sem se odločila za Bosh. In to tega ki opere do 7kg. Zaenkrat lepo pere in sem zadovoljna z njim. anitram1

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

13. sep 2008 13:04

lep pozdrav vsem Stentor!A SI ŽE KUPLA PRALNI STROJ?In za ktero znamko si se odločila? lp Miele

dandej  

član od: 13.2.2008

sporočila: 71

13. sep 2008 14:57

Moj fant dela v tehnični trgovini, kjer prodajajajo vse znamke pralnih strojev in zagotavlja, da je po kvaliteti med vodilnimi Bosch. No moji teti pa sta v letu dni "crknila" že dva nova Gorenjeva pralna stroja, eden je začel trgat perilo, drugi pa je tud kr neki zaropotal in konec. bobika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti