31. avg 2008 11:34
No, mi imamo pa katastrofalne izkušnje z Miele pomivaanim strojem, in to z dvema zapored v nekaj letih, ker je tašča pač vztrajala pri znamki. In po tistem nikdar več, čeprav sem prepričana, da je to ena najboljših blagovnih znamk. Ampak ravnamo po izkušnjah, ki jih pač imamo sami ali kdo od znancev, sorodnikov in prijateljev.
Gorenjeve naprave, ki jih imamo (zamrzovalne omare, hladilniki, štedilniki, moj pralni stroj) delujejo brezhibno dolga leta. Očitno imam srečo. Kot tudi z whirlpoolovim pomivalnims trojem, svakinja in tašča pa sta super zadovoljni s svojima Candyjema.
Danes ni slabih, zelo slabih, naprav oziroma blagovnih znamk. Pri najboljši in izjemno ugledni firmi lahko naletiš na slab aparat, kot sem opisala naš primer s strojem Miele, svakinja na primer pa nikdar ne bo kupila Gorenjevega pralnega stroja. Lahko pa dobiš stroj, ki bo služil desetletje tudi z nič kaj ugledno blagovno znamko. Naše izkušnje so torej zelo različne (pa saj podobno je tudi pri avtomobilih) in na tej osnovi pač prepričujemo tiste, ki se šele odločajo.
Sama po podobnih debatah, kot je tu na forumu, odidem v različne trgovine, ki ponujajo različne blagovne znamke in temeljito izprašam prodajalce (vsaj dva v vsaki trgovini) o prednostih in slabostih aparatov, ki me zanimajo, in se šele potem dokončno odločim.
No, tole Gorenjevo pisanje, o petih letih garancije jaz razumem tako, da jo brez nadaljnjega dajo, ker so prepričani, da je kupci ne bodo uveljavljali. Eni se pač nasankajo pri Gorenju, drugi pri kateri drugi znamki.
In dokler o tem debatiramo gospodinje, je kar v redu, saj izmenjujemo izkušnje, če bi se pa v debato vmešal kak zastopnik ali prodajalec katerekoli firme in začel hvaliti eno znamko na račun druge, pa se mi debata ne bi več zdela korektna.
Pravi odgovor na vprašanje kaj kupiti se po moje še vedno najde predvsem v trgovini s širokim izborom artiklov in dobrimi prodajalci, ki nam bodo odgovorili na vprašanje, kaj je najbolj pirmerno za nas glede na potrebe, pričakovanja in debelino denarnice. Debata o različnih izkušnjah z aparati, kot je tu, pa je seveda odlična popotnica.
Mamamia
mamamia