ali se splača?kako je s tem?
srcektorta
ali se splača?kako je s tem?
srcektorta
28. avg 2008 18:13
Koliko se splača ne vem, ker se ne spoznam kako je s krediti. Sem pa imela izredni limit pred 6-7 leti. Komaj sem se ven skopala. Ko sem dobila plačo, sem pokrila limit, potem pa spet v limit. Pa nisem zapravljala v tri dni, smo nekaj še zidali, opremljali,... Potem sem pa enkrat rekla zdaj pa konc, pa po nesreči sem ravno v tem času prerezala bančno kartico (sem zamenjala novo za staro), no pa mož mi je pomagal in sem se skopala počasi ven iz nesrečnega limita. Jaz ga ne vzamem več, seveda pa je to samo moje mnenje! gaja 1
28. avg 2008 18:15
Hmm.. 1x ko si v limitu .. težko sam pokriješ limit... No, seveda so izjeme. jaz nisem MYCHELLE
28. avg 2008 18:24
Banke imajo različne obrestne mere. Pozanimaj se, kako je na tvoji. Večinoma se bolj splača vzeti kak kredit...
jasna
28. avg 2008 19:23
se podpišem pod gaja 1! Ma nikoli več! Če že moram, raje dvignem kredit, če jih že nimaš preveč. Meni je tudi mož pomagal, da sva pokrila, ker se je kar nekaj let vleklo in nikakor ven iz tega. Enostavno živiš s tem limitom in ga iz leta v leto podaljšuješ! Katastrofa! No pa ,če si se že odločla in ni druge izbire... Katarina K http://katarinak.moj-album.com/
28. avg 2008 20:25
Tudi jaz se pridružujem mnenju Gaje 1 in Katarine K- nikoli več povečanega limita ,še kartico imam samo maestro in mercatorjevo piko ,za nabiranje pik,še plačevat nočem več z njo!Sem tudi rabila pomoč ,da sem se skopala ven!Potem raje kredit ,če ne gre drugače!Nočem se več sekirati iz meseca v mesec kako pokriti....!
lep večer
marjeta10
28. avg 2008 20:41
Načeloma je obrestna mera nižja za kredit, kot pa za limit. Ampak za kredit plačaš obresti mesečno v samem obroku, za celoten znesek kredita, ko plačaš zadnji obrok kredita pa si konec. Pri limitu pa plačaš obresti glede na dni in znesek koriščenega limita. Ampak ko si 1x v limitu težko prideš iz njega. lep večer, korosica
28. avg 2008 21:13
znebila sem se povišanega limita in hvala bogu da lahko in strinjam se ,raje kratkoročni kredit!Nikoli več!!! senka
28. avg 2008 21:23
Jaz osebno nobenih limitov! Ko sva se selila, sem si ga povišala, potem pa nikoli ven iz njega. Morala sem se resnično ful disciplinirati, da sem se potegnila ven. Od takrat pa: nobenih limitov. Kolikor imam, toliko imam. Če že res nuja, potem raje gotovinski kredit.
Anja
28. avg 2008 21:53
Pri limitih je treba samo pogledat, koliko obresti placas vsak mesec, nato pa simulirat dolgorocno varcevanje na informativnem izracunu kaksne od slovenskih bank. Enkrat sva sli s kolegico preracunavat, ker mi ni verjela ("ah, 25€ na mesec se pa ja skoraj ne pozna"), in sva prisli do tega, da je v nekaj letih, kar je imela precej visok limit, placala banki toliko obresti, da bi z eno od oblik dolgorocnega varcevanja (torej ne skladi, kjer so donosi cisto nepredvidljivi in jih ne mores jemat kot primer) nanesle za polovico novega cliota. Ko smo ravno pri tem: ko se odlocate, v katero financno ustanovo boste vlagali svoj denar, si dobro oglejte, kako imajo opremljene prostore. Tam, kjer imajo po tleh marmor, po stenah pa plazma televizorje (koprska banka na primer, ki ima ene od najdrazjih stroskov poslovanja), bo banka prav gotovo imela veliko vec od vas kot pa vi od nje...:))))))) Zdaj moram pa nehat, da mi jutri ne Vendy zavije vratu... :))))))))))) lp, proxima
29. avg 2008 6:25
Proxima, ti dam popolnoma prav glede izbora bank. Pa ne samo pri bankah, tudi pri izdelkih, ki imajo vse polno reklam .
Kar se limita tiče, za res kratkoročne je meni ustrezna rešitev. Ko ti zmanjka malenkost recimo pri nakupu avta in da potem disciplinirano zategneš pas in čimprej vrneš. To, da bi bila v stalnem povečanem limitu - ni šans, so obresti preveč oderuške.
He, sem ravno pred kratkim prebrala tole misel: banka ti posodi dežnik, ko sije sonce, in ga zahteva nazaj, ko dežuje
Cila
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špageti z omako iz bazilike in parmezanom
Polpetki iz melancan