Kajenje

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

18. avg 2008 9:52

Sem hči dveh verižnih kadilcev. Sestra in svakinja naslednjih dveh verižnikov. Nikoli nisem kadila in si ne morem predstavljati užitka v slabem dimu, z grenkimi usti. Amapak zagotovo to je užitek.

Tisti, ki bo izumil preprost način za opustitev cigarete, bo blazno bogat. In to upravičeno.

Poznam ljudi, ki ne kadijo že leta in so uporabili različne metode. Na srečo so izrinili kadilce iz pisarn, saj si najbrž nihče ne predstavlja, kaka mora je sedeti z nekaj kadilci, ki so poleg tega še tako zmrzljivi, da se niso smela odpirati okna za njihovimi hrbti.

Edini napor v nekajenje je vložila moja mama: ene drage tablete, terapija v antinikotinskem centru, vendar je kadila že na železniški postaji. Naj povem, da je od drugih družinskih grešnikov ni nihče podpiral, da ne govorim, da so se celo norčevali iz njenih pristopov.

Poznam tudi zoprni občutek, ko bi moral imati nakj v rokah, pa niničesar, s čimer bi se zamotil.

Brez velike znanosti je jasno, da opustitev razvade kajenje pusti pri kadilcu praznino. Nima kaj vzeti v roke, nenadoma preostane veliko časa, ni znaka za povzo pri opravilih. Kar nadomesti seganje po hrani.

Me je pa vedno zanimalo, zakaj zdravstveno osebje tako zagreto preganja kadilce, ko je med njimi tudi velik delež grešnikov. In da ne zgubljam besed glede kilaže istega osebja. Toliko o vzgledih.

Tistim, ki boste poskusili želim, da bi zmagali. In da bi bili znosni janičarji-

F r i n a

sonce51  

član od: 4.4.2008

sporočila: 237

18. avg 2008 21:58

Vesela sem, da se tako lepo odzivate in mi pomagate pred velikim podvigom. Vendelina jr. in Ognjič nič nista napisali, če sta se kaj zredili oz. sta pridni in se držita tistega znanega načela "vse je v glavi". Vendelina, lepo si se razpisala, tudi sama to vse dobro vem, vendar, ko jem se ne kontroliram, imam veliko željo po čololadi in sladkarijaih. Sama stresna obdobja premagujem s pomočjo hrane. Nekateri ljudje v teh obdobjih hujšajo, sama pa se redim in nažiram. Saj se veliko gibljem, hodim v službo, imam dva otroka (23 in 13 let) in še apartmaje. Vendar to ni ta pravo gibanje, to so samo hišna opravila, pri opravljanju katerih sem utrujene, vendar ne dovolj prepotena, pa tudi srčni utrip se ne dvigne ... Sosedi kar čudno pogledajo, ko me vidijo sedeti brez metle in krpe na terasi. Zelo rada pa pečem, to je moj konjiček, pa tudi vse kar spečem veeeečkrat poskusim. Pa lahko noč Sonce sonce51

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

19. avg 2008 8:21

Kar se mene tiče moram povedat, da nikoli nisem bila pri podhranjenih in tudi na račun prenehanja smrdenja nisem pridobila dodatnega špeha, kar se je nabralo, se je izključno zaradi premalo gibanja. Trdim, da so izgovori v smislu, da se bo človek pa po prenehanju kajenja zredil, le izgovori za nadaljnje kajenje in nepripravljenost za opustitev te razvade. Če je treba kaj imeti med prsti namesto cigaret, pač vzemi svinčnik, metlo, likalnik..., morda pa je še najboljš kar partnerja .

Mejčken heca tudi mora bit... Čisto resno pa moram povedat, da nimam nobene želje po cigaretah (mi je pa tako "šponsko" od daleč, da do mene ne prismrdi, gledat, ko kdo  z užithom  vleče),  razen ene znamke mi vse ostale grozno smrdijo, tista pa malo manj grozno, na morju sem se malo afnala in prižgala eno elegantno cigaretko z namenom, da bom samo krogce delala....fuj, sem takoj ugasnila in si 5 minut zobe drgnila.

Evo, tako je z menoj. Ob tistem bronhitisu, ki je postal pljučnica (in sem skoraj en teden spala sede in ob vsakem napadu kašlja mislila, da je pa Matilda prišla po svoje), sem si nekako obljubila, da ne bom več kadila. Upam, da ne bom "jajčko" oz., da mi bodo čiki vedno smrdeli.

Ognjič

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. avg 2008 9:26

Sonce, sama se nisem čisto nič zredila. Preventivno sem povečala vnos vode na tešče in temu manevru je telo zelo hvaležno, moje počasno črevesje še posebej..... Tvoje ključne besede pa so "ko jem, se ne kontroliram". Mislim, da je to dobro izhodišče za nadaljnje delo s terapevtem, da ugotovita, če misliš, da se je treba v ostalih življenjskih sferah kontrolirati do zategovanja, pri hranjenju pa ne...oziroma kako si ti predstavljaš kontrolo/ne-kontrolo. Ampak to je tema tvojega intimnega iskanja oziroma sfera zasebnih podatkov in se mi zdi, da je čas, da ostali na tvoji temi na tej točki utihnemo. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti