Nujno nasvet

anajana  

član od: 21.6.2007

sporočila: 142

tema odprta - 11. avg 2008 15:25 | ogledi: 4.230 | odgovori: 17

Nujno potrebujem nasvet kam z nekaj mesečnim dojenčkom na morje. Imeli smo nekaj rezervirano, pa je padlo v vodo. Šli bi septembra, v Slovenijo ali pa blizu Sloveniji (npr.Umag...). Pogoj je edino, da je plaža zelo blizu.

Pa še kakšna vaša izkušnja bi mi prav prišla, zaenkrat še nismo bili prav daleč in prav dolgo od doma.

Lp,

anajana

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

11. avg 2008 16:40

sicer ne leti ravno nate ali pač tudi na vse ostale z podobnimi temami ste mogoče razmislile,da pa hrvaško morje z dojenčkom le ni vse,.... mogoče boš z majhno štručko lepo preživela mirne počitnice tudi v kakšnih toplicah na domači grudi samo v premislek anaeva

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

11. avg 2008 16:49

Se mi zdi, da bi bil za vas najbolj primeren kak apartma. Da ste nekako tako, kot doma (čeprav poznam družine, ki so z dvomesečnim dojenčkom cel mesec bivali v kamp prikolici in so se imeli super - ampak to je odvisno od kupa dejavnikov). In če je doječek, ni odveč, da je kakšno večje naselje z zdravstveno postajo blizu. Če nič drugega, bolj varno se počutiš.

Poskusi preko internetnih strani, izbiraš le med apartmaji, ki so tik ob morju, pa tudi na agencijah ti bodo z vseljem pomagali.

Meni enega dneva ni žal, da smo bili z otrokoma ob morju. Je zrak le drugačen kot v toplicah, morski zrak je morski zrak, pa naj bo slovenski ali hrvaški, in za majhne otroke je bivanje na morskem zraku ena najboljših preventiv. Vem iz lastnih izkušenj, koliko dobrega smo sinu naredili, ker je bil vsa leta lahko veliko na morju, ob težavah, ki jih je imel kasneje s pljuči. Je njegova pulmologinja rekla, da bi bilo stanje bistveno slabše, če kot otrok ne bi toliko časa preživel ob morju. Tako da je nekaj na tem, da otrokom priporočajo morje.

Sicer bo tako ali tako vse, kot doma, glavno da ste skupaj. Mamamia

mamamia

Jurca  

član od: 24.1.2008

sporočila: 23

11. avg 2008 18:03

Tudi jaz mislim tako. Morski zrak zelo ugodno deluje na zdravje, zato se s toplicami ne da primerjat. Mogoče imajo toplice druge prednosti, nič ne rečem. Naši otroci so bili v starosti do enega leta na morju vedno tako pridni... tako jim je pasalo, da so kar predli od ugodja. Nikoli nobenih težav, nazadnje je moj takrat polletni sine doma močno smrkal, na morje sem se odpravila oborožena z vsem mogočim, tam sem najprej preverila, kje je ZD, a se je po dveh dneh bivanja na morju pozdravil brez kakršnekoli pomoči kemije. Ponavadi je plaža najbližje v kampih. Tam se da najet tudi kaka hiška. Mi smo se v taki hiški imeli prav lušno, pa smo 5-članska družina. Ne komplicirat, pojdite, uživajte, vsem bo dobro delo. Jurca

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

11. avg 2008 18:37

Mi smo se ravno vrnili iz Njivic na Krku,nisem mogla verjet ,koliko dojenčkov je bilo na plaži.Plaža je v senci ,so pa imeli šotorčke za previjat in spat.En del morja je bil pregrajen ,kot zalivček s peskom na dnu in vode ravno toliko ,da so otroci lahko sedeli in brez skrbi uživali. lp goga

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

11. avg 2008 20:16

Rodila sem sredi marca in kones avgusta smo šli na morje.Apartma v Ankaranu. Ker sem dojila, je bil to velik luksuz. Manj kot kompliciraš, bolje je, sicer vi pa jaz izbrala Slovenijo. Previdnost je mati modrosti. lp Vesna

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

11. avg 2008 20:43

Jaz sem bila z 4 mesečnim dojenčkom v Zadru, apartmaju. Ker so takrat prakticirali, čim prej poleg mleka še sokece, pa juhice, kašice... Danes je bolj pomembno, da čim dalj dojiš in nič ne dodajaš. Če dojiš, ni problem, če pa že kaj dodajaš, pa je vsekakor boljši apartma, kjer lahko tudi kaj skuhaš za štručko. Sicer pa je pomembno, da je družina skupaj, pa naj je to doma ali na morju. Ti kar pojdi na morje, pozanimaj pa se pri raznih agencijah o najemu apartmaja. Kyara

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

11. avg 2008 20:54

Moja mami pravi, da sva bila z bratom samo na morju res pridna, ker sva na plaži pod borovci spala 100/h. Ko so šli drugi že iz plaže sva midva še kar spala in spala. Tako sta si tudi z očetom nabrala nekaj energije, ker sva doma velikoooo jokala. Prijeten dopust z družinico. magnolija magnolija

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

11. avg 2008 21:55

Mi smo bili junija s petmesečnim sončkom na dopustu. V prikolici. Sicer ne v kampu, ampak v goščavi. Brez elektrike. Voda je bila. Plaža ni bila prav blizu, tako da je bil njen obist povezan z dolgim sprehodom. Bilo je zelo lepo. Morski zrak, pa družina končno skupaj. To je pomembno. Kje, je manj pomembno. Prehranjevanje je bilo preprosto, ker sem dojila. Januarja ali februarja nameravamo na Kanarske otoke. Takrat bo malo težje. Zaradi prehranjevanja. Apartma bo verjetno pravšnja rešitev. mimika

cimetovka  

član od: 14.12.2006

sporočila: 71

12. avg 2008 8:40

Zdravo, jaz sem šla z našo princesko, ki je bila stara 7 mesecev na Rab- Lopar in je prav fino uživala. SO pa bili tam tudi manši otroci, tudi stari samo nekaj mesecev (3 ali manj). Tam nam je bilo zakon, bili smo v hotelu, in sploh ni bilo problema za dobitpogreto mleko zvečer. Seveda ga tvoj še ne pije, ampak samo tako za informacijo. Plaža je tam super sama mivka, voda pa je dobesedno mlaka (28-30 stopinj celzija) in otroci ful noro uživajo pa čisto plitva je. Tako, da če hočeš it ti plavat moraš it kar dober km po morju da pideš do dovolj globoke vode. Tu je res zakon, ti priporočam, ne glede na to koliko je star tvoj otrok. Morski zrak je le morski zrak. Nogice pa tudi lako malo namočiš v vodo pa čeprav dvomesečnemu dojenčku ne bo nič narobe, ker je voda tako topla. mi se drugo leto sigurno vrnemo tja. Aja pa še to naša se je še vedno dojila zjutraj in zvečer vmes pa je jedla gosto hrano in smo pač nakupili hippove kašice in frutke za tisti teden, pri večerji je pa jedla zraven tako, da sploh ni nobene panike ali pa potrebe po apartmaju. Pa ne me pridne mame linčat, ker sem ji dajala kupljene kašice zatisti teden so čisto v redu. cimetovka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti