30. jun 2012 9:37
še to:
pred kakim pol leta je moj supervarčen ohinsploh Bosch stroj crknil, star 7 let. Popravit ga je prišel serviser, ki je dočakal penzijo v Gorenju, sedaj pa ima pop. obrt servisiranja. V glavnem, človek, ki se spozna tudi na izdelavo, ne samo na popravila.
No, prognoza za moj stroj je, da ne bo več dolgo živel, ker pač ni narejen za dolgo življenjsko dobo, oz. se ga ne bo splačalo več popravljat, saj so deli predragi (moj amortizer 90 €+20€ delo, zdaj pa že cvili drugi amortizer). Naše mame so pa imele Gorenje mašine 20 let. Pa tudi vsa ta elektronika v strojih je pač tako, tako.
Torej, proizvodnja raznih mašin je usmerjena k temu, da se čimprej pokvari, (beri: po izteku garancije), popravila se ne splačajo zaradi predragih delov in mi veselo kupimo nove mašine. Vsa ta varčnost vode in elektrike se izniči s popravili in kupovanjem novih strojev, stari pa romajo vemo kam.
Tako moj serviser. In zelo je bil začuden da mi Candy pomivalni stroj dela 9 let brez popravila. Menda je ravno s tem modelom imel ogromno dela.
marjja