29. jul 2008 12:47
Pralnega stroja ne natlačit.
Obesit ali dat v sušilec takoj, ko je oprano, ali čimprej. Če stoji mokro v bobnu več kot 1 dan, tudi
pri meni smrdi po gnilem (se mi je ene 3x v življenju zgodilo).
Po potrebi ponovit izpiranje - moj stroj samo 3x oplahne in že ožema. Premalo - zadnja voda je
dostikrat še vsa bela in penasta.
Mokrega/vlažnega perila ne puščati v košu.
Nekateri materiali imajo tudi poseben vonj - imam 2 taka flisa in kak pulover, ki so samo za enkrat
oblečt. Največkrat pa škodi prepoln boben in premalo izprano.
Sicer pa jaz zlagam še toplo direkt iz sušilca, likam po možnosti tudi sproti ali čimprej. Si ne predstavljam, kake količine cot bi se nabrale, če bi že oprano in suho valjala do naslednje žehte +
ker smo skoraj vsak dan komplet v svežem. Perilo večinoma zelo prijetno diši, če ni preznojeno ali navzeto drugih vonjev (čebula, cvrtje,...) še
drugi in tudi tretji dan.Ravno takrat, ko ne uspem in se mi kup valja 3 dni ali več, se mi zdi, da bi že skoraj lahko ponovno oprala. Zunaj ne sušim rada - dimniki na trda goriva.
Kis tudi včasih dodam, predvsem k belemu perilu, mehčalcu pa se ne odrečem za nobeno ceno:
pri nas je voda trša od 16, še bolj pa zaradi vonja. Že več let pa uporabljam izključno Lenor Summer.
Prijetne cotke želim vsem. Pistacija.
PISTACIJA