Dopust

jesen  

član od: 5.10.2004

sporočila: 410

20. jul 2008 7:14

Ojla! Ali je mogoče kdo kaj seznanjen ali se je Črna gora res tako drastično podražila? Včeraj so me kar malo spravili v slabo voljo,ko mi je nekdo razlagal,da so grozno navili cene in,da menda turisti množično odpovedujejo letovanje.Zgleda,da bova letos samo 2 v Budvi No saj tudi prej ni blo vse zastonj,zdaj pa ko je plačano pa tudi nimam kaj. Preživite lepo nedeljo,tisti,ki pakirate pa lep in ne predrag dopust. jesen

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

20. jul 2008 8:03

Ežoj, pa da ne boš kakšnega sobolja domov prinesel za domačo žival! Kyara

tanjaj  

član od: 15.6.2007

sporočila: 918

20. jul 2008 9:41

jesen, možno da so podražil, upam, da nista v hotelu. jr bolje privat sobe ali apartmaji malo stran od budve in cene so sprejemljive. lepo se imejta v CG in poročaj kak je bilo. tanjaj

fleur  

član od: 28.4.2006

sporočila: 169

20. jul 2008 10:33

Čez en teden bomo pa mi že v Provansi. Odhajamo v soboto, čez Italijo (gremo pogledat Cinque Terre), malo po Provansi nato pa na S in čez Bavarsko nazaj domov. Zadnji teden v Avgustu me pa čaka še hiter ogled Anglije (Manchester in London) fleur

rdecapesa  

član od: 3.11.2006

sporočila: 181

20. jul 2008 16:53

Jesen, midva sva bila konec maja v Budvi preko agencije, sva imela all inclusive, tako da nisva rabila ne vem kaj kupovat. Sva pa skočila na tržnico, kjer so bile cene sadja in zelenjave takrat take kot pri nas (npr. krompir 3 €/kg, jagode 4,5 €/kg ipd.) Drugače pa pijača v starem delu mesta po pričakovanih cenah: 0,33 l piva po 1,5 €, 1 dcl vranca pa 1 €. Sicer pa so domačini povedali, da je vsako leto tako, ko se začne sezona v začetku maja cene poskočijo za 100 %, pozno jeseni jih pa spet znižajo na normalno raven. Njihove plače tam doli so od 250 - 350 € - tako domačini. Želim ti lep dopust, kakor tudi vsem ostalim, ki ga še pričakujete! rdecapesa

Tanja05  

član od: 26.12.2003

sporočila: 392

20. jul 2008 19:43

Fleur, mene tudi zelo mika Provansa, ampak šele enkrat proti koncu avgusta. Te bom prosila za kakšno informacijo, ko se vrneš.

Tanja

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

21. jul 2008 5:42

Jaz sem se pa iz Provanse vrnila! Sem bila ves mesec v Franciji in sicer 15 dni v Midi Pirinejih in 15 dni v Provansi. Prevozila sem 4.500 km, sama, "varovala" in družbo delala , mi je samo moja 14,5 stara psička! Vprašajte, kje vse NISEM bila . Startala sem v Amsterdamu in prišla iz Francije preko San Rema do Genove, pa še malo na sever - v Torino in Milano (obiskala prijateljici), preko Benetk in Trsta v Slo. Najbolj so me fascinirali podzemna jama v Figeac-u, viadukt Millau, mesta Montpellier, Nimes, Orange, Avignon, pa brezkončna polja oljne repice, lavande, nabiranje žafrana - sem si ga "privoščila" in kupila 0,8 gr (za 25 Evrov!!!) - zdaj pa ne vem kaj z njim, ker si ga ne upam kar tako porabiti) in seveda gradovi, gradovi.... nič koliko jih je po celi Franciji, eden lepši kot drugi, sama sem si jih ogledala kakšnih deset. Krasno je bilo tudi, ko so v nekaterih vaseh, kjer sem se ustavila, imeli ravno semenj in sem tako lahko spoznavala njihov domači (ne turistom namenjeni) utrip, z vsemi vonjavami in zvoki. Ekoloških tržnic nič koliko, okusna zelenjava, sadje,začimbe, super siri, oljčno olje in kisi na 100 načinov, kruh, pecivo ... raje ne naštevam več ... S sporazumevanjem ni bilo težav, čeprav ne znam francoščine, francozi pa ne govorijo tujih jezikov, oziroma jih zelo slabo. Jaz sem to rešila tako: šla sem v najbižje turistične informacije, vzela načrt mesta z znamenitostmi in potem pokazala mimoidočemu , kam želim in po njegovih gestah vedala ali je levo, ali desno ali naravnost, in to storila še nekajkrat, če je bilo potrebno. Avto sem vedno puščala na varovanem parkirišču, za to je poskrbel moj Garmin S polnjenjem baterij ni bilo problema, ker sem vse (dva mobitela, kamero, digitalni fotoaparat, prenosni računalnik, hladilno torbo, Garmina) polnila na akumulatorju v avtu. Koliko croassonov in eklerjev sem pojedla, pa vam ne povem! Za konec pa: povsod je lepo, a doma je najlepše! Nena-morje

ami  

član od: 17.1.2006

sporočila: 132

21. jul 2008 10:44

14 dnevno potepanje po Korziki. Bilo je enkratno. ami

Anaa  

član od: 2.4.2007

sporočila: 83

21. jul 2008 10:47

Ami, lahko poveš kaj več? Sta šla v lastni režiji, kje sta spala...itd? :) Anaa

ami  

član od: 17.1.2006

sporočila: 132

21. jul 2008 10:51

Šli v lastni režiji. Spali po kampih. ami

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti