Dopust

dzoana  

član od: 12.3.2006

sporočila: 81

8. avg 2008 14:53

Letošnji dopust sem preživela na Korziki. Čez italijo smo se peljali do Livorna. Tam smo se vkrcali na trajekt . Po štirih urah smo pristali na Korziki. Otok smo raziskovali 14 dni s kombijem in šotorom. Čudovite plaže z belo mivko in kristalno vodo, notranjost otoka gorata, najlepše pa kopanje v tolmunčkih tople reke Solenzare v kateri so okrogle gladke granitne skale. Priporočam tudi vam. dzoana

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

8. avg 2008 16:43

....... Ežoj, kot bi rekel en moj dober prijatelj, zdaj si me pa prestrašil. Boljš, da ne lapam več brez veze, da še mene ne zbrišejo.

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

8. avg 2008 19:16

Lej ga no, obstajata dva tipčka: en je ezoj in drugi je ežoj. Dobro, smo praktični. Amapak zakaj sta oba brez spola, MArsovčka.

Ežoj, poglej, ali imajo tam, na tvoji dolgi poti, vrtičke ob hišah. Take, po ne petlc solatke, pa korenčka, pa malo za peteršilj, pa še kako zelje. In koliko je zemlja okrog teh hiš rodna za take namene.

Uživaj vsaj toliko kot jaz v tvojih zgodbah. Pa pazi nase,

F r i n a

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

8. avg 2008 19:45

ezoj/ežoj, ti kar nakladaj, saj midva veva, koliko je resnice v tvojih "nakladanjih" okol števila postov...sem vseeno vesela, ker se tam v dajlnji tujini malo spomniš tudi name (pa čeprav ne iščeš prta zame ).

Lepo se imej...in pazi na fotoaparat - pa tudi nase, no.

rimljanka - zasebno mnenje

jade  

8. avg 2008 21:55

Ežoj kolko časa pa ti še misliš tam raziskovat  Da ne bi slučajo tam ostal, kdo mi bo pol drugo leto na pikniku baklave čuval?

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

8. avg 2008 22:04

Čaki, jade,baklave sem čuvala jaz, ežoj jih je pekel.....

rimljanka - zasebno mnenje

jade  

8. avg 2008 22:05

saj reees. Hvala rim. ga imam na sumu, da bi jih on pozabil čuvat.

blažkaa  

član od: 8.5.2007

sporočila: 775

8. avg 2008 22:09

Berem, da je Rusija začela vojno (???). Nekaj takega Upam, da ni ežoj kje (pre)blizu blažkaa

ezoj  

član od: 29.4.2007

sporočila: 126

9. avg 2008 11:14

Ej katka, pravijo, da je opera in balet v Krasnojarske boljsa od une v Novosibirsku ( lepsa je ze ), jaz sem pa kar verjel, nisem preverjal. Frina gledal in mislil poslikat, to ti je, kot sem ze prej napisal, kot, da bi sla v murgle poslikat kaj raste za tistimi visokimi ograjami, ko prides blizje se nic ne vidi. Kot je videti, zemlja je plodna, rusi ne sadijo solate, nisem videl, da bi je na trgu prodajali, niti da raste po gredah. Blazkaa, to je morda tam v neki Evropi ( kje je ze to ), tukaj pri nam je mir. Irkutsk: to niti ni tako dalec, vsedes se na vlak, mal se peljes in si ze tam, bi rekli v Pekingu ali Ulan Batorju. Kaj reci o mestu, v katero se pripeljes enega dezevnega jutra, na zel. postaji ( ki je mimgrede cudovita, kot vse moje zel. postaje na poti, vse so znotraj oblozene s kamnom, cudovita izbira barve kamnov, zeleni, rdeci, beli, crni, vse zelo cisto, vse zelo lepo oznaceno, ce znas brat cirilico, se takoj znajdes, vse res enkratno ) poisces " komoru hranenia ", mesto kamor odlozis prtljago, in gres iskat hotel, ne, da bi vlekel vse s sabo. Stopis na cesto, in dobesedno nimas kam stopit, vse luza do luze, guzva gromozanska, pa sploh ni naliv, le mal prsi, lahko si mislim kako je ko je naliv. Poiscem, ce se da kje kaj pojest, vidim kje, nekako se mi uspe prebit do tam, ne da bi globje zagazil v vodo, samopostrezna restavracija. postavim s v vrsto, za mano, stiri fanta, pogovarjajo se v nemscini, in se potem, ko se vsedem , vsedejo prav v moji blizini. Ko pojem ( ribo, kaj cem drugega ), ko so tudi oni pojedli, vidim, da na mizi imajo v prirocnik Lonly planet v anglescini, pa jih ogovorim ( v anglescini ). Kar ucko so se im zasjale, ko vidijo nekoga, ki ga lahko razumejo, takoj me vprasajo, ce govorim po rusko ( tako se je njim zdelo moje jecljanje ruscine, ko smo bili v vrsti ), ucke ji potamnijo ko povem, da ne. So avstrijci, na potovanju do Ulan Batorja ( to je tukaj, cist v blizini ), matra jih, da res cisto nic ne razumejo, razlozim jim, da jaz govorim slovensko in srbohrvasko in da, ze iz tega precej razumem. Ven je tudi ze dez prenehal, pa se pocasi odpravim proti mestu, prvo poiskat nekje mapo mesta in hotel. To je lazje reci kot narediti, najprej moras ugotoviti v katero smer naj iti, to nekako posinem po majhni mapi v prirocniku, vendar so luze ne samo po plocniku, ampak tudi po cesti, vozijo kot neumni, pa ti poskusi ostati suh. Nekako mi uspe se prebiti do mesta, dokaj hitro najdem sobo v hotelu ( 800R ) , vendar je dvoposteljna, tako, da imam sostanovalca, ukrajinca Nikolaja ( municipalnega nacelnika, karkoli to bilo ), ki v glavnem jamra, da je " ocenj dorogo "( zelo drago ). Potem posinem kako priti na zel. postajo s tramvajem, vzamem prtljago, taksi in se vrnem v hotel. Dez je ze zdavnaj ponehal, soncno, grem v prvi ogled. Takoj v blizini hotela najdem " Головны ринок " ( glavni trg ), in seveda grem pogledat. Tukaj je vse ceneje kot prej, banane 80R, grozdje 50-80, riba ( relativno velika izbira, pa ne kot v leklerku ) 70-150R, posusena riba ( velikanska izbira ) 100-350 R, meso 70-200R in tako naprej, imajo vsega le prta nikjer. Tukaj je nekam toplo, ne ljubi se mi vec pisat, grem mal na luft, pol se verjetno se kaj oglasim. A, ja, se to: sprememba nacrta potovanja: prej sem planiral, morda obisk mesta Ulan Ude, sedaj vidim, da bi se vse skupaj zavleklo ( viza mi potece dvadesetega ), pa tudi denarno , zaradi tega danes kupil letalsko vozovnico do Jekaterinburga, v katerega grem stirinajstega, jutar grem na enodnevni izlet do Bajkalskega jezera. Bo dovolj, ker je voda premrzla za namakanje riti, pa tudi sicer ze veste kako se mi to ponavadi iztece . Pa se to: Irkutscankam se ni treba nic sramovat pred Kasnojarskancami ( vi uganite v cem, bodoci, da sem obljubil, da dekolteje vec ne omenjam ). zaenkrat lp ezoj

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

9. avg 2008 11:54

Ezoj, no ta v Oslu je tipicne skandinavske arhitekture, zunaj carrarski marmor, da te bolijo oci od beline in tudi v primeru slabega vremena rabis soncna ocala, meni so jih na Brniku zlomili pri pregledu...in sem se zato grdo spotaknila na obhodu hah), znotraj les. Predstava pa je tudi bila super, zelo me je navdusil racunalniski displej pred vsakim sedezem s tekstom, ki ga pojejo (v anglescini). Fotk pa tu ne morem prenesti, ker lahko dostopamo le do interneta, ne morem do fajlov. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti