8. avg 2008 14:52
Jade, nic verjet rimljanki,
edino je res, da je bilo 1651 postov, pol pa se je sef razjezil in je pobrisal vse moje poste ki so neumni in nimajo zveze s kulinariko in je ostalo 34. Pol sem se jaz raz*izdil in zdej rimljanka neki umirja, pol mi je sef se za kazen pobrisal se streico na z. Zaradi tega pazi kaj pises da se tebi ne zgodi enako
.
Drugac, zdej sem videl razliko med vlakom st.56 in 206. Oba vlaka imajo prakticki enake vagone, le da so na 206 mal starejsi. Na 56 je bil na obeh koncih vagona prikazovalnik ( displej ), ki je kazal st. vagona, moskovski cas in zunanjo temperaturo, na steni vagona pa je bila izpisana razporeditev postaj in cas zadrzevanja vlaka, po tleh ( po hodniku in v kupejih ) pa so bile preproge, mizica pa je bila " oprtana " podobno dragickini, z prti z natpisi jenisej. Vsega tega na 206 ni, le prt je in sicer en, pa bolj skromen, po tleh je plastika vse zelo cisto. Ko smo krenuli iz Krasnojarska je sprovodnica slekla svojo lepo uniformo in oblekla delovno ( haljo ) in cel vagon pobrisala, in to je ponovila ob pol sestih, ko je vecina potnikov spala, na vlaku 56 je podobno, le , da sesalcem posesa. Oba vlaka imajo muziko ( ki jo lahko izkljucis ) na st.56 pa se vsaka postaja najavi po tem " razglasu ", ki predvaja muziko, posadka vlaka se zahvali " odhajajocim pasazirom " , na vlaku 206 pa edino na koncni postaji- Irkutsk.
Na moji zacetni postaji, Krasnojarsk, je kupe bil poln, le, da je en mozakar izstopil na drugi postaji po enih 5 ur voznje. Ostali smo jaz in eni zakonci z majhnim fanticem cca 5 let. Knam, pravzaprav Vasji ( tako je bili ime fanticu ) , je prihajal na obisk Iljuska, fantic iz sosednjeg kupeja in so se nenehno cufala okrog enga pistoljeta, jaz sem bil na trnih, kdaj bodo zapeli za prtic na mizi in prolili nekaj kozarcev, ki so bili na mizici. No, en cas sta se cufala, pa je k sreci vse minilo brez nezgode in sta sla v sosednj kupe se cufat, njegov oci po je vzel z mize skatlo cigaret, da gre kadit ( na vlaku je seveda prepovedano kajenje, kadilci hodijo na konec hodnika, tam kje so izhodna vrata , kadit ) in pri tem zahakla tisti prticek, ki ga onim fanticem ni uspelo zahaklat in zlije kozarec piva, kozarec caja il prevrne eno plastenko z nekaksno oranzado, cist vse je bilo polito ( ce Kyara res obvlada " one " vescine, bo vedla, da sem pravzaprav jaz krivec ). Babnica skoci, da vse pobrise, neki s papirnimi brisacami, pol gre do sprevodnice po kaksno krpo, pride sprevodnica v svoji lepi uniformi, le, da je imela gumijaste rokavice in vse pobrise brez kakrsnega koli nerganja.
Ko se je vrtavka v Vasjini ritki mal umirila, pol je vkljucil lajno : po cem ( zakaj ) mati je pa odgovarjala kako je znala, nekajkrat je bil odgovor: po tem ( zato ), potem sem pa slisal nekaj pravljic, ki jih je Vasjina mati zelo lepo ( po moje ) prebrala Vasji ( in meni ) pred spanjem.
Sicer, vse to gor napisano nima nic s transibirsko lahko se zgodi kjer koli.
Pokrajina, kot je videti iaz vlaka ni cist ravna ampak bolj valovita, pa ni vse gozd, je veliko " pasnikov " na katerih se nic ne pase ( vec krav vidis pri nam pri tisti farmi pri Razdrtem, prej izhod z avtoceste, kot jaz na celi poti od Moskve do Irkutska ). Pred Irkutskom je videti nekaj zitnih polj, ampak takih,skor do obzorja, pa tudi vlak se mim pelje nekaj casa.
Drugac, sibirske vasi me spominjajo na Murgle v Ljubljani, kot da bi jih projektiral isti, albanski arihitekt, vsi imajo namrec visoke ograje, tako da mimoidoci ne more noter nic videti. zakaj je tako na Kosovu, mi je znano ( religijski razlogi ), zakaj je tako v sibiriji predpostavljam ( da kaksna zverina ne pride noter in pojede domacega psa in kure ), zakaj je tako na Murglah, pa nimam pojma.
Drugac, pri tistih sibirskih vaseh ( pri katerih se mimgrede vidi da se niso prevec matrali z barvanjem ) je mal cudno, da ni videti kakih velikih pol s poljscinami, nekaj njiv s krompirjem in nekaj vrta okoli hisi, in to je vse.
Vlak je prisel v Irkutsk okrog pol devetih po lokalnem casu, v dezevno jutro z 12 stopinj. Pozneje je dez prenehal in je sedaj cca 24 stopinj. Nasel sobo v hotelu Lotus za 800R, kopalnica na koncu hodnika, tako, da tisto sosedo ( v spodnjicah ) se srecam.
Internet imam spet cist v blizini hotela, tako da z javljanjem ne bo tezav, zaenkrat
Lp
ezoj