Dopust

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

5. avg 2008 22:04

Evo ežoj, samo zato sem prižgala zvečer rač., da vidim ali je kaj novega na terenu. Komaj čakam (čakomo), da se ponovno javiš ... Berem(o), kot napet roman (beri potopis).  Javi, kdaj se vrneš, te pridemo z zastavicami, in pričakat. Do takrat pa  

kobra 1

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

5. avg 2008 22:14

Evo, jaz sam čekiram, če je kaj novega... (pa miško lahko pošljem, he, he...).

lidka

resa  

član od: 23.2.2006

sporočila: 150

5. avg 2008 23:10

Tudi jaz z zanimanjem berem ta potopis, Ežoj malo pomisli koliko zelenjave te čaka na vrtu, plevel sigurno lepo raste, no pa drugo tudi. Lepo potuj

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

6. avg 2008 7:08

Joj ežoj, ti samo piši na forum! Saj nas dosti z zanimanjem prebira tvoja javljanja. Ne pokvari se v Rusiji in piši, piši.....ko boč imel priliko. Kyara

ezoj  

član od: 29.4.2007

sporočila: 126

6. avg 2008 9:54

mambica, moja zivljenska zelja je bila, potovanje s transibirsko zeleznico in ogled velikih rek ( namocit rit v Obu in noge v ledeno mrzlem Jeniseju) in se mi bo to delno uresnicilo, delno pravim zato, ker ne bom prisel do Vladivostoka. Ce si zelis, potem se ti bo, zelo verjetno zelja tudi izpolnila. Ce si necesa dovolj mocno zelis, potem se dogotki sami urejajo tako, da se ti zelja realizira, pise v kaksni ezotericni bukli ( Vlado pa v luft, da si je mene imel drugac spredakckanega ). Pa da nadaljujem v istem stilu: danes je bil planiran Divinogorsk z ladjo. Pridem na recno pristanisce, tokrat pravocasno, blagajnicarka pravi, da ladja ne vozi, namoje vprasanje a kaksna naslednja vozi,me skor nadre,a ni jasno povedala, da danes ladje ni in pika, ocitno je cepljena proti prijaznosti. Jaz pa pomislim, da grem z vlakom ali avtobusom, pol pa stvar obrnem na filozofijo: ce bi usoda hotela, da vidim Divinogorsk, bi ze ladja vozila, ocitno ni potrebno, da vidim Divinogorsk. Sprehajam se pocasi nazaj v hotel in zavijem v veliki mestni park, ki je ograjen, placa se vstopnina 20R, park je mini diznilend z vsem kar tam pase. Kupim pivo ( разливное, torej toceno, ja imajo tudi krigle, ceprav ga vecinoma tako na ulici tocijo v plasticne kozarce ). Pocasi pijem pivo in si ogledujem dek.. naravne lepote. V hotel mi se ne gre, najvec zaradi tega ker imam sobo na cetrtem stuku, lifta pa ni,pa mi ta uspon ne disi prevec. Drugace je hotel dokaj v redu (гостиница Гостиный Двор, prakticki v centru, prispekt Miru 81 ). Soba nima Wc niti kupatila ( zaradi tega " le "1000 R ), WC in tus so skupne za nekaj sob, tako da lahko na hodniku srecas sosedo ko gre v spodnjicah pod tus (no, jaz je nisem, srecal namrec, bila je le pobozna zelja, vendar je mozno ). Se to: tukaj ne stejejo nadstropja, ampak etaze,torej je mojasoba na peti etazi, ko v liftu pritisnes P, gres v klet, pritlicje je 1 ( prva etaza ). Zanimivo je tudi, da ko se blizas vlakom Krasnojarsku, izgine " tipicna sibirska pokrajina ", torej ni vec vse ravno, pojavijo se tudi hribcki, recimo od oka 50-100 m visine ( verjetno jim tukaj recejo sibirske alpe ). Mene pa je se najbolj presenetilo to, da pravijo, od poljscin vse raste razen paprike in kot je videti, kaj kmeti prodajajo, je to tudi res. Drugac, kmetje prodajajo veliko gob in borovnic ( na gobe se ne spoznam, na vem katere so ). Glede knjigarn, tukaj jih je vec kot v Novosibirsku, ne morem da vsake tolk ne zavijem noter. Proxima, ce bi videla izbor ZF, da te kap. Veliko tujih avtorjev in veliko ruskih,meni neznanih. Ocitno rusi se kar naprej tiskajo veliko knjig, ne vem kako so uredili z avtorskimi pravicami. Knjige so enake kot prej, torej cenen papir in kvalitetna vezava ( karton ), ceprav imajo tudi brosirane izdaje. A ja se glede cvetlicarn: cvetlicarn je zelo veliko vsepovsod kjer sem bil, roze se mi zdijo nekam cudne ( razen vrtnic in nekaksnih gromozanskih marjetic, razlicnih barv ) Kaj naj recem o velikosti Jeniseja ( ne nejdem vprasaja na tej tipkovnici ): Ce recemo da je Novosibirsk mesto na reki Ob, Krasnojarsk mesto na reki Jenisej, potem lahko recemo da je St. Louis mesto na potoku Mississippi. Bodi zaenkrat dovolj, morda se se oglasim ko me noge zabolijo,in ko bom imel dovolj naravnih lepot. Pa se to: vceraj sem se zlagal: napisal sem da vlak za irkutsk polje od mesta Abakan, pa ne pelje od mesta Anapa ( tudi nikad cuo ) lp ezoj

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

6. avg 2008 10:07

Ežoj, vidiš, ezoterika in podoben mambodžambo, ravno na radiu govorijo o spodnjicah, niti ne vem o čem se gre... Sem pa istočasno brala o tvojem namakanju v Obu. : )

lidka

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

6. avg 2008 11:29

Ežoj a na prt si pa pozabil al kaj?

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

6. avg 2008 12:29

Ežoj, očitno ni problemov z dostopom na internet na tvoji poti. To pišem zato, ker so nas na Siciliji gledali debelo, ko smo spraševali po cyber cafejih in internet pointih. Ko smo končno kakšnega našli, pa je bil zaprt :( Pa da ne govorim o cenah - 2,5€ za pol ure, o brezžičnem dostopu pa smo tam dol lahko samo sanjali.

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

6. avg 2008 12:39

Lidka, to o spodnjicah, je pa dobro. O tem tudi jaz nekaj vem. Ja ežoj, to je pač današnja Rusija. Jaz pa čakam kakšno o prih, babuškah....soboljih... Kyara

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

6. avg 2008 12:43

Saj res babuške. Se spomnim sem imela en komlet 3 babušk, sem dobila, ko sem bila majhna. Joj koliko je bilo joka, ko se je tanajmanjša zgubila, še danes mi je žal za njo, tako lepa je bila.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti