30. jul 2008 8:44
Tudi jaz sem se včeraj vrnila iz sicer kratkega, pa super dopusta. V sredo zvečer sem namreč dobila od sina, ki je že 1 mesec v Franciji SMS, da sta s punco ravno povečerjala, pa sta si zaželela še kakavov biskvit s pudingom. Za štos napišem nazaj:" prav, pa vama ga pripeljeva, ha, ha:" Potem sem šele začela premišljevat, da to sploh ne bi bilo slabo. Po kilometrih še manj kot lani do Črne gore, tako in tako imava sedaj dopust in sva se nameravala odpraviti nekam proti Dalmaciji. Predlagam to možu, ki se mi je najprej smejal, potem mu je pa ideja postala všeč. Ko se v petek zjutraj zbudi, ga vprašam, kaj zdaj, pa mi odgovori: "A še nisi spekla?". Tako je odločitev padla.
Spekla sem Pijano nevesto, kupila "piksno" alpske smetane za na vrh, spekla hlebček kruha, pa ocvrla puranove zrezke, dala v avto šotor in se popoldne odpravila na pot.
Najin cilj - Serre Chevalier.
Presenečenje v soboto zjutraj je bilo popolno. V Serre Chevalierju sva si ogledala plezalni masters (kjer je mimogrede zmagala slovenka Mina Markovič, pa še dva naša sta bila v finalu), kopala sva se v enem jezeru (nekaj podobnega kot Šobec), se z gondolo peljala na 2360 m, pa potem šla še peš na en malo višji vrh - Sommet du Prorel. V nedeljo popoldne sta se pa sin in punca odpravila proti Korziki, midva pa čez prelaz Col du Galibier, čez katerega so na Touru vozili tudi kolesarji (2645 m - so pa res majstri), skozi Albertville, Megeve do Chamonixja. V ponedeljek zjutraj spet z gondolo na 3842 m visok Aiguille du midi pod Mont Blancom. Popoldne pa še ogled mesta, pa skozi predor pod Mont Blancom v Italijo, pa domov.
Kratko, a sladko, kot je rekel moj mož. Drugo leto pa ponoviva, s tem da štartava ravno tako v Serre Chevalieru, potem se pa obrneva navzdol proti morju, pa upam da malo podaljšava.
Nena
Sporočilo je spremenil(a) nb dne 30. jul 2008 08:47:10
Sporočilo je spremenil(a) nb dne 30. jul 2008 08:49:28