Rešilje

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

18. jul 2008 8:47

Ej punce, to si pa jaz že dolgo želim imeti, tako izdelane zavese, pa ne pašejo samo v primorsko hiško, ampak v vsak dom. Zanima me, kje bi jih lahko kupila. Baje na Bledu. Malčica

elba  

član od: 7.2.2007

sporočila: 178

18. jul 2008 9:40

Sama sem jih kupila v Trgovini Laura, Ciril Metodov trg 20 v Ljubljani - zraven cvetličarne Rotovž, pri Magistratu. Lahko izbiraš med velikim številom vzorcev, daš mere željene zavese in čez 3 tedne imaš narejeno. Material je odličen, lepo se pere in lika, cene se pa ne spomnim, ker jih imam že par let. Pojdi pogledat, gospa ima fotografije oken z njihovimi zavesami, da si lažje predstavljaš vzorce in dobiš še kakšno idejo. Pozdrav, elba

dh  

član od: 22.3.2008

sporočila: 62

18. jul 2008 15:49

Kyara, mene pa zelo zanima idrijska čipka. Tako rada bi jo delala, pa ne znam. Ali mi lahko na ZS pošlješ naslov te gospe iz Prekmurja. Zdaj grem na dopust, potem pa bi jo obiskala in se z njo dogovorila za kakšne inštrukcije.

Najlepša hvala že vnaprej in lep pozdrav!

dh

dalsi  

član od: 18.9.2002

sporočila: 339

19. jul 2008 8:12

sara je napisal/a:
Hojla!Dandanes težko še najdeš koga, ki zna delati rešilje. Še težje pa vzorce zanj. Oseba se je našla, vzorcev pa .... za te se obračam na vas, ker ste mi že pomagale pri podobnih zadevah. Že vnaprej hvala za trud.Lp, veverica

Imam veliko vzorcev, lahko ti jih nekaj kopiram in pošljem po pošti pošlji mi naslov na ZS.

lp

Marjana

Marjana

BEZMAR  

član od: 21.11.2006

sporočila: 62

19. jul 2008 10:22

Rišelje je slovenska vezenina. To so delale naše prednice - vezilje po nekaterih predeli  Slovenije že davno. Obstajajo zelo stari primerki prtičkov, zaves, naglavnih rut... Načinu vezenja se reče BELI VEZ. Veze se izključno bela nit na belo platno.  Motivi pravega  slovenskega rišeljeja pa so Slovenski narodni motivi: luknice, listki, nageljčki... Na premožnejših kmetijah so si gospodarice najele vezilje, da so jim zvezle zavese, prte, posteljnino... To paše v stare hiše , tudi primorske...   V naša stanovanja pa za moj okus to ne gre. Zato se poslužujemo modernejših vzorcev tudi iz italjanskih revij, največ vredni pa so tisti , ki jih sestaviš sam. So samo tvoji unikati.

Malo sem napisala kaj delamo mi v Savinjski dolini. Imam nekaj vzorcev , Sara če rabiš se oglasi.

BEZMAR

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti