14. jul 2008 23:07
To poznam; moja teta ima izredno drago, moderno, tri leta staro kuhinjo, izdelano po meri, aparati najdražji, najmodernejši. Steklokeramične plošče v treh letih še ni prižgala (res ne!), ker je ne zna uporabljati. Pomivalnega stroja ne uporablja, o mikrovalovki se ji ne sanja. Kuha in je v kleti (ok, polklet je), kjer ima manjšo kuhinjo, prvotno namenjeno vkuhavanju ozimnice in podobnim rečem, kamor je preselila staro kuhinjo. Tudi kave še ni skuhala v novi kuhinji. V dnevni sobi ima prelep tepih, katerega vogal, čez katerega je potrebno stopiti do televizorja, je prekrit s polivinilom. Sedežna garnitura je na koncu, na katerem sedi ob gledanju televizije, prekrita z rjuho. Bog ne daj, da bi kdo kaj odložil na marmornato klubsko mizico. In ta teta ima tri vnuke, stare 8 in 15 let, ki NE SMEJO v njeno hišo. Ok, sicer stanujejo v hiši na drugi strani dvorišča, ampak k babici ne smejo - le do vhodnih vrat, bog ne daj naprej. Hvala lepa za tako življenje. Raje ŽIVIMO v našem stanovanju, pa čeprav ne padajo vsi obiski dol od navdušenja, kako lepo pospravljeno in čisto imamo. Moje stanovanje je namenjeno življenju, ne pa razstavam. Ob svečanih priložnostih, rojstnih dnevih, praznikih imamo na mizi prt, hrana pa je na pladnjih in servirnih posodah. Ob običajnih delavnikih umaknemo prtiček z rožo z mize in jemo brez prta. In ja, solato jemo iz skupne sklede in posledično je miza tudi pokapljana s kisom - točno se vidi, kdo je solato jedel in kdo ne Kadar nam med delavniki sploh uspe jesti skupaj. Mož dela turnus 6 -14 in 14-22, jaz en teden 8-14, en teden 8-18. Velikokrat otroka jesta sama, stara sta 15 in 7, večji seveda pposkrbi za manjšo. Vem, da takrat med obedom gledata TV. Tudi jaz včasih povečerjam "na hitro", mož ob 23h, ko pride domov je z deske, na katero si nareže kruh, salamo, paradižnik in ob tem gleda TV ali bere časopis. Smo potem za nekatere tukaj packi, ki se ne cenijo? Prav, pa smo. Rada imam lepo, čisto in pospravljeno. Rada imam lepo pogrnjeno mizo. Rada pa tudi živim in preživljam kvalitetni čas z otroki, pa tudi če zato pojemo kosilo brez prta, v kopalnici koš perila počaka na jutri in sem zato v očeh nekaterih tukaj packa in slaba gospodinja. Moj cilj v življenju ni biti popolna gospodinja ampak dober človek in čimboljša mama. Issi