Nenapovedno sva z možem povabljena na zabavo na Pag in ker se prvič odpravljava tja, hkrati pa sva na tesnem s časom (mož še isti dan zjutraj dela) bi bila zelo vesela, če bi mi kdo svetoval katera pot bi bila najhitrejša.
katjushka
Nenapovedno sva z možem povabljena na zabavo na Pag in ker se prvič odpravljava tja, hkrati pa sva na tesnem s časom (mož še isti dan zjutraj dela) bi bila zelo vesela, če bi mi kdo svetoval katera pot bi bila najhitrejša.
katjushka
11. jul 2008 15:33
Katjushka, saj ne gresta na konec sveta, saj gresta samo na Pag...: Če tega ne počneta v soboto, je pa sploh enostavno, da bolj ne more biti. Greš iz Celja do Lj obvoznice od tam zaviješ smer Novo mesto, Zagreb potem na hrvaški strani pičiš smer Zadar, Split (če greš do Bregane in Karlovca ali pa če v Novem mestu zaviješ čez Gorjance in prideš potem ven pri Ozlju je časovno čisto enako, samo cesta čez Gorjance je ovinkasta, čez Zg se pa voziš po cesti). Potem imaš pa na hrvaški Dalmatini itak odcepe za na otoke. Odcep na Pag je na zadrskem koncu Se pa na Pag hitreje pride iz zadrske smeri kot če bi čakala na trajekt v Brestovi (kamor se pride po magistrali). Ta špura ti bo (če to ni sobota in bo na hrvaški avtocesti kolona pri tunelih) vzela max. kake 4 ure vožnje, pa vmes gresta še dvakrat na kavo in lulat.... Drugače pa poglej na www.viamichelin.com (in ti bo mašina izračunala pot in povedala, koliko stane cestnina - mislim da je od ZG do Zadra enih 260 HRK). Pa na vseh bencinskih postajah imajo fine Michelinove ali pa ADAC-ove avtokarte in je trotlziher do Paga. Vendelina jr.
11. jul 2008 16:12
Celje- Teharje- mejni prehod Dobovec(Hrv. Lupinjak) - Zagreb - Karlovac - naprej via V. jr.
11. jul 2008 16:53
Vendelina, hvala. Saj vem, da ne greva na konec sveta, ampak ker se peljeva prvič, ne bi rada zgubljala preveč časa. Sedaj, pot po avtocesti mi je jasna, pa verjetno so tudi tam table, kje se gre dol za trajekt oz. kje se gre na paški most, za to varianto se tako pelješ čisto do Zadra, ali se motim. Sedaj pa kaj se mi bolj izplača (to mislim tako časovno kot stroškovno), da greva na trajekt oz. čez paški most. Cilj poti je Stara Novalja. katjushka
11. jul 2008 17:03
katjushka, morda ti kaj tole pomaga http://route2.tiscover.com/route/route05.asp?fulldesc=0& Pa uživajte blažkaa
11. jul 2008 17:05
Tule imaš pa še podroben opis http://route2.tiscover.com/route/routedesc05.asp?fulldes blažkaa
11. jul 2008 18:20
Midva sva bla lani na Pagu. Tja sva šla s trajektom, nazaj pa sva se peljala čez Paški most. Če bi šla letos zopet na Pag bi šla definitivno s trajektom... Se mi zdi da se je pot nazaj tako vlekla, da je bila prav groza. Trajekt na Pag pa niti ni tako drag - za cene poglej na strani Jadrolinije... Lotti
11. jul 2008 19:17
Da ne bi slučajno res kdo čakal trajekt v Brestovi, od tam pelje na Cres in Lošinj, nikakor pa ne na Pag, bo treba do Prizne. Od Prizne do Žigljena vozi trajekt caa 12 minut in ni daleč do Stare Novalje.
Lijana
11. jul 2008 19:47
No ja, čakati trajekt za Pag v Brestovi bo res vzelo zelo veliko časa, ker bo morje moralo vmes zaliti še par drugih nepomembnih otokov. Tudi potovati iz Celja do Zagreba preko Ljubljane bo bolj trotl kot ziher, raziskovanje Ozlja bi tudi bolj sodilo v kategorijo "spoznavajmo svet in domovino" kot pa na najkrajšo pot do Paga, če rineš čez Gorjance, potem ne išči kažipotov za Zadar in Split, ker jih ne bo, dokler ne boš že na avtocesti, pač pa drži table "Rijeka". Cestnina bo malo več kot tretjina tega, kar je napisala Vendelina. V ostalem ima pa prav. Raje vprašaj Michelina. Lep pozdrav, Sonja
11. jul 2008 19:55
Vendelina,
a ti bi pa iz Celja v Zagreb kar po bližnjici čez Ljubljano užgala,he he...
Mislim, da je katjushka ravno zato vprašala, da ne bi podobne bedarije naredila
No, pa zdaj je že izvedela...
jasna
12. jul 2008 10:04
pouhek je napisal/a: |
Celje- Teharje- mejni prehod Dobovec(Hrv. Lupinjak) - Zagreb - Karlovac - naprej via V. jr. |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jajce na oko v ramekinu, s šunko, sirom in zelišči
Moj domači kruh