7. jul 2008 14:51
Vendelina jr. je napisal/a: |
Kjer se bo tudi videlo, da je Barbara (barbaros - divjak, xenos - tujec, z obojim so stari Grki označevali ne-grško populacijo) grško ime in definitivno ni "staro slovensko". Vendelina jr. |
7. jul 2008 14:51
Vendelina jr. je napisal/a: |
Kjer se bo tudi videlo, da je Barbara (barbaros - divjak, xenos - tujec, z obojim so stari Grki označevali ne-grško populacijo) grško ime in definitivno ni "staro slovensko". Vendelina jr. |
7. jul 2008 15:19
Za mimozo5: pred kakimi 20-leti je bilo so na radiu (osrednji radio, val 202) vsak dan navajali, katera imena (svetniška, jasno) so v naših krajih najbolj pogosta na ta-in-ta dan. Jasno, serija je tekla eno leto. Ob rednem poslušanju tiste serije sem se naučila, da so Matej, Matevž in Matija izpeljanke ene te iste osnove. Za ot ime sem imela takrat bolj posluh, ker sem ravno dejtala z enim Matijem... Je pa z godovanjem tako, da so Mateji bolj 21. 9. Matije pa 24. 2. Sicer je pa res treba malo po Buncu pogledati.... Vendelina jr.
7. jul 2008 20:03
Pri nas imamo pa Alenko in Borisa, na črko C pa nam ni "sedlo" nobeno ime, tako da smo ostali pri dveh. Sin pa je imel za fantka pripravljeno ime Liam ,Lukas in Max, rodil pa se je Timi. Hčerka bi bila pa Nikki ali pa Lara.
kača
7. jul 2008 21:01
Hecno, a ne? Za mojo sestro je bilo cel čas mišljeno, da bo Lucija, o fantku niso niti razmišljali, ko pa se je rodila, mami enostavno ni zgledala kot Lucija in je dobila ime Jana. Jaz bi bila Gašper, če bi bila fant. Brat je pa Miha- Za morebitno potomstvo sem pa že omenila, s sestro imava iste favorite - Jakoba in Nežo.
Loni Makaroni
7. jul 2008 23:08
Evo, seznam pristnih slovenskih imen: http://www.hervardi.com/imena.php Kaj vse ne najdeš tukaj ... Sem se že odločila: če bomo imeli še kakega otroka, ju bomo poimenovali Čistilo (mogoče se ga bo kaj prijelo) in Živina (kot prava kmečka hči). No, nekaj imen je pa kar všečnih ... Pa še tole: http://www.behindthename.com/ Veliko zanimivega zveš o svojem imenu (npr. po mojem je bil poimenovan en hurikan). Tudi šumnike razume, sem sprobala. Atina Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 07. jul 2008 23:23:58neznan uporabnik
7. jul 2008 23:39
pri prvem linku obupna imena...sploh nisem vedela da kaj takega sploh obstaja... mam potem kar srečo z svojim imenom... lovebeyba
7. jul 2008 23:58
Zakaj neumna, takšna so se pač dajala otrokom v določenem obdobju naše preteklosti. Če si kdaj prebirala kake zgodovinske romane, si morala naleteti tudi na nekaj s tega seznama, nekatera so moderna še danes, npr. Zala...
Pa pomislite na germanske Brunhilde, Hildegarde, Kunigunde.
Jaz sem nekaj časa hotela biti Breza, moje najljubše drevo pač. Moje ime mi enostavno ni bilo všeč, pa pika. Poudarek na ni bilo, zdaj sem z njim čisto zadovoljna.
Sveta Apolonija, zaščitnica zobozdravnikov, prava, samo, da sveder zagledam, pa skupaj padem.
Loni Makaronineznan uporabnik
8. jul 2008 0:16
mojemu sinčku je ime rafael, no ja raffaele pravzaprav, kr je fotr italijan :) meli79
8. jul 2008 8:46
Ščenedraga me je čisto prevzela .
marelica
8. jul 2008 8:54
Moj sin je Tilen, vnuk pa Filip. Imamo pa tudi mačke s moškimi imeni: Luka, Rudi in Erik, kuža pa je Noni. Imena večkrat pomešam, pa so se že vsi navadli na to. mestnac2Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rižota brez filtra
Špageti z omako iz bazilike in parmezanom