Zelje

mark5  

član od: 4.4.2008

sporočila: 443

1. jul 2008 9:59

Sama sem tašča včasih sem zoprna kot smo lahko vsi,ampak zelje bi pa vseeno pomagala skuhat.Zdi se mi da se vsi preveč obešamo na negativne stvari saj začetnica sprašuje kako bi skuhala zelje ne pa taščo. Tako jaz kuham zelje kislo najprej na hitro zavrem odlijem prvo vodo potem ponovno dam toliko vode da zelje komaj pokrije.Posebej na malo maščobe prepražim s čebulo svinjske reberca ali kotlete jih dodam v zelje skupaj se nekaj časa kuha nato dam začimbe:lovorov list,poper,malo kumine,lahko poljubno uporabiš še druge začimbe samo ne pretiravaj da ne zgubiš osnovnega okusa.Riž je dobro če ga skuhaš posebej da ne bo preveč razkuhan,lahko pa riž zamenjaš s kašo kar bo pa po okusu še veliko bolje.Dober tek in užitek pri kuhanju. mark5

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

1. jul 2008 10:05

mark5 je napisal/a:
Tako jaz kuham zelje kislo najprej na hitro zavrem odlijem prvo vodo potem ponovno dam toliko vode da zelje komaj pokrije.Posebej na malo maščobe prepražim s čebulo svinjske reberca ali kotlete jih dodam v zelje skupaj se nekaj časa kuha nato dam začimbe:lovorov list,poper,malo kumine,lahko poljubno uporabiš še druge začimbe samo ne pretiravaj da ne zgubiš osnovnega okusa.Riž je dobro če ga skuhaš posebej da ne bo preveč razkuhan,lahko pa riž zamenjaš s kašo kar bo pa po okusu še veliko bolje.Dober tek in užitek pri kuhanju. mark5
Potem na koncu pa daš še popečt v pečico? Hvala ti za nasvet! Začetnica

ZAČETNICA  

1. jul 2008 10:06

mark5 je napisal/a:
saj začetnica sprašuje kako bi skuhala zelje ne pa taščo. mark5
Si me pa s tem blazno nasmejala. Začetnica

mark5  

2. jul 2008 19:13

Začetnica vesla sem da sem da te lahko nasmejala saj to je že en korak k zboljšanju odnosov .Glej stvari vedno s pozitivne strani,saj je vsa umetnost tudi pri kuhanju da si dobre volje tako ti bo vse super uspelo,taščo pa le vprašaj za kakšen recept saj ti ga bo rada zaupala. Povem da se sigurno skriva pri njej kaj zanimivega da nam boš lahko drugič ti postregla s kakšno zanimivo jedjo. mark5

mark5  

3. jul 2008 14:41

Kaj pa zdaj ali vam je zmanjkalo idej?Zelje lahko pripravimo na več načinov vsaka pokrajina ima svoje značilnosti.Res pa je da surovo zelje še najboljše dodamo česen,sol,poper malo zabelimo z oljem toje to seveda pa lahko dodamo še kaj da bo recept samo vaš. mark5

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4744

3. jul 2008 23:29

Avtorica foruma je vendar spraševala za točno določen recept in odgovor je dobila na prvi strani. Tako je tudi čisto brezpredmetno razpredanje o odnosu, ki ga ima s taščo. Bo zadevo že sama uredila.

Ognjič

mark5  

4. jul 2008 10:33

Tako je tudi prav Ognjič tudi meni se zdi to razpredanje odveč.Tema je pa zanimiva saj mogoče bo pa mogoče podobno jed z zeljem pripravil malo drugače saj je v kuhinji zanimivo preizkušat svojo domišljijo,prav to se mi zdi da je prav da je vedno kakšna iztočnica,ki jo lahko obogatimo in razširimo. mark5

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. jul 2008 11:05

Začetnica, podvarak bo bolj teknil, ko bo bolj mraz....Kuhati tole na tridesetki je muka, jesti tole na več kot 25 stopinj, je mučenje telesa. Če imaš rada zelje v vseh oblikah, potem ti v teh dneh svetujem fino solato z zeljem, parmezanom (narezanim na kar debele šnite), češnjevcem in inčuni. Če imaš slučajno kaj kislega zelja, uporabi kislega, če pa gre za nepredelano zelje, zalij to z limonim sokom in olivnim oljem. Ali pa naredi polivko v sestavi jogurt, olje in limonov sok (najprej umešaj olje, šele potem limonov sok, da se ne bo grudičilo) Mati moškega tvojega življenja je pa definitvino, razen tistega podvarka, naredila še eno dobro stvar v življenju in sicer je sovzgojila enega krasnega moškega. Tako glej na zadevo. Če boš ti njo gledala z negativnimi predznakom, bo ona tebe tudi. Skratka, obrni ploščo. Vendelina jr.

ZAČETNICA  

4. jul 2008 12:19

Vendy, saj bi na kak deževen dan to pripravila, brez skrbi! Glede tašče pa kot sem že rekla-se mi ne zdi primerno tukaj debatirat, je pa res kot je rekla Rimljanka, po nesreči sem vrgla kost za oglodavanje... Začetnica

mark5  

6. jul 2008 17:49

Vendelina super recept prav kot naročen za te vroče dni.Sigurno ga bom preizkusila se bom oglasila če mi bo uspelo. mark5

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti