Zelje

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

30. jun 2008 13:35

dragička je napisal/a:
Kako se je tema obrnila v kontra smer!!! Začetnica, napisala si samo - zelje, nič nisi rekla, a je sladko (sveže) ali kislo zelje. Vidim, da ti je Rimljanka odgovorila, verjetno je podvarak ali je pa rusko zelje. Ali je pa mogoče razvita oz. razpadla sarma, ker te zvita ne pripada, ker te tašča tako prekleto sovraži. Pozdravček!
Saj nisem sama želela, da se obrne v to smer. Kot sem že rekla, sem to napisala samo zato, ker bi mi ziher vse napisale: zakaj pa tašče ne vprašaš? Je pa Rimljanka zadela, podvarak je, tašča je pač očitno dala rebra, namesto kosov mesa. Je bilo pa zelo okusno, sicer pa ona nasploh zelo dobra kuha-prava gospodinja. Začetnica

oliva  

član od: 21.3.2005

sporočila: 312

30. jun 2008 14:45

Začetnica, saj vem, da nisi tako mislila, kakor se je pač slišalo. Upam, da boš dobra snaha in nekoč najboljša tašča. Pa radi se imejmo. Lp oliva

ZAČETNICA  

30. jun 2008 14:47

oliva je napisal/a:
Začetnica, saj vem, da nisi tako mislila, kakor se je pač slišalo. Upam, da boš dobra snaha in nekoč najboljša tašča. Pa radi se imejmo. Lp oliva
Jaz tudi upam. Predvsem pa to, da mi bo ratal dober podvarak! Začetnica

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8881

30. jun 2008 14:57

Praviš, da je dobra kuharica in prava gospodinja. Povprašaj jo - kako se to dela, kako se ono dela. Prepričana sem, da bo vesela in boš dobila pozitivne pike. Pozdravček!

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

30. jun 2008 15:18

oliva je napisal/a:
Sem mislila, da ste na tem forumu drugače misleči. Pa stara, pa sinička, pa ptica pevka, itd. lahko vsaka postane kaj hitro, seveda če bo imela srečo in, če bo imela srečo, da bo vzgojila otroka, ki si bo morda nekoč našel svojo/jega izvoljenko/ca. In potem? Vam bo to potem všeč? Vzorci se zelo radi ponavljajo. oliva
Oliva, jaz te "siničke" ne uporabljam za zlobne namene! Včasih se z možem pač pogovarjava o tem in onem glede njenega kukanja pod prste, pa ne bi rada, da otroka slabo razumeta in mislita, da je ne maram- zato ta "psevdonim"....daleč od tega. Je super oseba, dokler se vsiljivo ne vtakne v moj način življenja. Glede na to, da imam hčer in sina, pa bom zelo verjetno postala kar dvojna tašča, se dobro zavedam, ampak upam, da takrat ne bom toliko otročja, da bi za sina tekmovala z njegovo izbranko! Pa še podvarak: moja bivša soseda, po rodu iz Srbije, ga je pogosto delala in ga z veseljem prinela tudi mojemu očetu, ki ga je oboževal (meni pa se je zdela to hudo premastna jed). No, ona je to delala brez dodanega riža, če se prav spomnim. mamaF - Mojca

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

30. jun 2008 15:35

Punce...mirno...a ni ZAČETNICA prosila za recept oz pomoč pri iskanju recepta? Rimljanka ji je lepo pomagala, sedaj pa res ni treba nosu vtikat v odnose znotraj njene družine oz bližnjih.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17817

30. jun 2008 15:52

Ej, je pač tako, če daš kost, se jo pač gloda...

balu  

član od: 26.1.2006

sporočila: 464

30. jun 2008 16:16

Začetnica midve si lahko podama roke.Tudi moja tašča mi ni hotela dati recepta za ajvar,jaz sem jo gnjavila cela 3 leta,potem pa je šla v bolnico midva z možem pa k očetu na obisk in jaz sem na hitrco prepisala recept in tako ga vsaj imam. balu

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

1. jul 2008 5:16

balu je napisal/a:
in jaz sem na hitrco prepisala recept in tako ga vsaj imam. balu

dobra fora

Lep dan in veliko se smejte

ZAČETNICA  

1. jul 2008 7:11

dragička je napisal/a:
Praviš, da je dobra kuharica in prava gospodinja. Povprašaj jo - kako se to dela, kako se ono dela. Prepričana sem, da bo vesela in boš dobila pozitivne pike. Pozdravček!
Poglej Dragička nebom cele zgodbe pisala, ker nima smisla in ni bil moj namen debata o taščah. Najbrž sem nerodno zastavila vprašanje, bog pomagaj, zdaj že je kar je. Res je, da zelo dobro kuha, zato sem cele dneve prečepela pri njej v kuhinji in jo spraševala kako kaj naredi in od nje pobrala en kup dobrih nasvetov. Potem pa se je pač nekaj zgodilo in povedano mi je bilo, da v njihovi hiši nisem več dobrodošla (kaj je to bilo in kdo je bil za to kriv sploh ni pomembno, ker kot sem že rekla nimam namena tukaj pljuvat po nikomur). Sedaj nisem v kontaktu z njegovimi starši že kake tri mesece, zato odpadejo vse variante v smislu kako jo naj pohvalim, ji pišem priznanja ipd. Želela sem samo pojasniti, da nebo izgledalo kot da sem hotela biti kako vojno proti taščam. No drage tašče rade imejte svoje snahe in obratno. Začetnica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti