Prvič v solarij

BiBaBuBa  

član od: 11.5.2008

sporočila: 62

tema odprta - 26. jun 2008 9:29 | ogledi: 6.654 | odgovori: 18

Na dopust letos odhajam v Egipt in ker tam sonce ni povsem "nedolžno", jaz pa sem zelo svetle polti, sem se odločila, da grem prej parkrat v solarij. Ker še sploh nikoli nisem bila me zanima ali je pametno prej it v solarij in kaj vse je dobro vedeti ob prvem obisku le tega?!

HVALA!

LP!

BiBaBuBa

Basti  

član od: 11.11.2007

sporočila: 558

26. jun 2008 9:35

Prvič pojdi le za pet minut. Itak pa ti bodo vse napotke tam dali.

lp Saša

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

26. jun 2008 10:00

Ja, parkrat za 5 min, potem podaljšaš na 7... potem na 10... Če si brez podlage in še svetla, preden greš na žgoče sonce v Egipt, je sigurno pametna odločitev. Dol žge...

Pazi samo, da ti ne bojo "uturili" 10 min na začetku, ker te bo zažgalo... Se je letos to zgodilo dvema sodelavkama, ker v solarijih radi kar malo na "pošrek" določijo, koliko časa naj bi bil noter...

lidka

tadeja 13  

član od: 8.11.2007

sporočila: 226

26. jun 2008 11:32

Odločitev je tvoja za koliko minut greš v solarij, nihče ti ne more "uturiti" več minut kot želiš sama. Obstajajo tudi tabele, kjer najdeš tip svoje kože in se potem laže odločiš. Pojdi raje večkrat s krajšo minutažo. Pa prijeten dopust. tadeja 13

juma  

član od: 15.6.2007

sporočila: 235

26. jun 2008 11:39

Ampak ne mislit, da ko boš imela barvo iz solarija, da si s tem kaj zaščitena. Vseeno v Egiptu uporabljaj visok zaščitni faktor, da te ne zasmodi. Lepo se imej! juma

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

26. jun 2008 11:47

ne vem, js ne bi priporočala sonca, ne solarija.. probaj se oblačit v lahke in tanke tunike in tako.. pa seveda kreme z visokim faktorjem bannanna

BiBaBuBa  

član od: 11.5.2008

sporočila: 62

26. jun 2008 11:56

Ne ne juma, jaz sem v mislih imela solarij samo zato, da bi mi melanin prišel bolj na površje in da me ne bi v Egiptu takoj opeklo. Imam že kremo z visokim zaščitnim faktorjem, klobuček za na glavo, lahke oblekice... Tudi vsem vam želim prijeten dopust! LP! BiBaBuBa

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

26. jun 2008 15:04

He, he...

Moji sodelvki so rekli: hja, imate temno kožo, kar pejte za 10 min... Pa je bil nek profi solarij. Ja, kaj se je zgodilo? Opečena med prsmi in rdeča kot rak, na zadnjici pa tudi, je komaj sedela. : ) Saj smo se smejali, dejansko pa niti ni bilo tako zelo smešno...

Jaz grem pred poletjem rada ene parkrat v solarij, da me ravno ne zažge sonce, čeravno tičim izključno in strogo samo v senci...

lidka

maserka  

član od: 19.5.2006

sporočila: 212

26. jun 2008 16:19

Če boš obiskala studio kjer imajo solarije, ti MORAJO zaposleni tam pravilno svetovati o uporabi le tega. Za začetek pojdi za 5 minutk (3-4 x tako) potem pa lahko zvišaš na 10 min, ne pretiravaj, zmanjšaj si žarnice za obraz (te so praviloma močnejše) Prioporočljiva je še uporaba kozmetike za sončenje v solariju (koža je bolj zaščitena,manj smrdi, v kremicah so vitaminčki proti staranju kože in še barva se prej prime) po sončenju se ni priporočljivo tuširat 2 urci potem pa se obvezno namaži z mlekom da se koža ponovno navlaži. Aja pa še to, pozanimaj se kako stare so žarnice.Seveda pa ne pozabi na zaščitne kreme na dopustu samem. Pa prijeten dopust! maserka

spelci  

član od: 1.4.2008

sporočila: 276

26. jun 2008 18:27

Strinjam se z vsem kar ste zgoraj napisale. Zelo je pomembno, kdaj so bile menjane žarnice. Se je ženskam že zgodilo, da so pri tretjem obisku prišle ven zažgane. Pusti jim, da ti svetujejo, vendar se sama odloči. Lahko naletiš na kako novo punco ali pa študenta, zato pazi. Pa fletno dopustovanje vsem skupaj. špelči

regina  

član od: 17.9.2007

sporočila: 724

26. jun 2008 20:30

Zdravniki pa odsvetujejo solarij in sonce. Najboljše je, dobra krema z visokim zaščitnim fakrotjem in senca. regina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti