Prvič v solarij

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

26. jun 2008 20:50

BiBaBuBa, niti slučajno se ti melanin ne bo prestavil nikamor. Ga bo samo več, ampak natančno tam, kjer pač so melanocite, celice z melaninom.

Sicer pa super: se skrivaš pred soncem, pa te v solariju zažgejo....pa še plačaš za to... Ne, hvala.

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

26. jun 2008 21:28

Mene v Egiptu ni nič opeklo, ampak sem bila na križarjenju, ne pa na kopalniški varianti Hurgade ali Šarma. Mi je tukaj veliko bolj riskantno. Itak pa tam hodiš v dolgih rokavih, hlačah in pokrita, zaradi vročine in pa tudi tradicije (govorim spet za križarjenje, če je ženska razgaljena, je nespoštljivo). Vročina je suha in dolgi rokavi prav pašejo, tam si kupi, so poceni bombažne tunike in srajčke, zelo lepe. Sabo vzami pa lanene hlače in kakšno dolgo krilo. Pa pij topel metin čaj, te prav ohladi od znotraj :) katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

niagara  

član od: 10.9.2006

sporočila: 55

26. jun 2008 21:51

BiBaBuBa, jaz imam tudi take težave s kožo kot ti, svetlo polt, pege, rdečelaska.... Stvar rešujem že več let tako,da že pred poletjem začnem piti karoten, ponavadi ga kupujem kar v DM-ju: DAS GESUNDE PLUS-karotin kapseln. Obstajajo tudi druge firme, ena od teh je braunemon (lekarna, dm...), na tržišču jih je pa veliko. Karoten pijem zdaj že peto leto in sem zadovoljna, včasih sem šla na kratek sprehod pa sem bila že hudo opečena, ostali so pa sam gledali kako je to možno. Zdaj se mi to ne dogaja več, to pa ne pomeni, da ne uporabljam več sončnih krem, lahko pa si privoščim malo nižji faktor kot nekoč, ko mi je prišel v poštev samo faktor 30!

Poskusi, ne bo ti žal!

niagara

Taia  

član od: 2.11.2002

sporočila: 473

26. jun 2008 22:51

Tudi jaz vsako sezono jem beta karoten in nisem bila še nikoli oranžna. Koža se mi lepo obarva v rjavo, pa sem drugače tako bele polti, da me je vedno opeklo in sem se olupila, pa barva je bila le rdečkasta. Odkar jem beta karoten, se mi to ne dogaja več. Pa še alergija na sonce je precej manj izrazita. Taia

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

26. jun 2008 23:33

Tudi morda kalcijeve tablete bi bilo fino pred dopustom jemati.  5 x solarija pa bo kar dovolj. Pa vsaj dva dni mora biti razmaka med dvema sončenjema.

niagara  

član od: 10.9.2006

sporočila: 55

29. jun 2008 12:32

Katka lopatka, očitno mi vso oranžno barvo vrže v lase

niagara

mestnac2  

član od: 22.11.2005

sporočila: 129

30. jun 2008 8:44

Pozdravljene! Ali pozna katera v Celju kvaliten solarij? mestnac2

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti