Zzzs zavarovanje

smoky  

član od: 24.6.2008

sporočila: 28

tema odprta - 24. jun 2008 15:50 | ogledi: 1.488 | odgovori: 16

Živjo, sem nova na tem forumu in lepo prosim za pomoč, ker sem čisto panična. Naročila sem kartice za na Hrvaško in sedaj mi pošljejo obvestilo, da otrokom ne bodo naredili kartic, ker nimajo urejenega obveznega zavarovanja.

Kako? Z januarjem sem menjala službo in takrat sem si uredila plačevanje preko trajnika, prej so mi trgali v službi otroka sta pa prijavljena name. Bi morala zanju kaj posebej urejat? Plačujem sedaj isto kot v prejšnji službi in ne vem kaj naj sedaj. Je to prekršek, če nimata zavarovanje? smo pa v tem času kartice potrjevali in ni bilo težav.

Lepo prosim kdor se spozna na te zadeve naj mi svetuje, ker ne vem kaj bi lahko bilo . Hvala

smoky

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

24. jun 2008 15:54

Smoky, najbolje, da preveriš v tvoji službi kako in kaj. Pa ti je, ko si otroške kartice vtaknila v avtomat napisalo, da zavarovanje ni urejeno? Morda bi se pozanimala še na ZZZS, tam ti bodo gotovo pojasnili kako in kaj....morda je samo pomota in se bo vse dobro končalo! mamaF - Mojca

tresk  

član od: 4.8.2006

sporočila: 115

24. jun 2008 15:58

Najbolje da preveriš v službi in na ZZZS, kot pravi mamaF. Predvsem na ZZZS radi kaj "zamučkajo". Jaz vem da sem imela včasih probleme kadar sem šla k zdravniku, so mi rekli, da nimam zavarovanja urejenega in da naj se pozanimam na ZZZS. Potem je pa mami klicala tja in pošteno znorela, od takrat je pa mir. Aja, pa sta otroka še v osnovni šoli? Ker se mi zdi, da je mogla mami zame, potem ko sem šla v srednjo šolo, vsako leto odnest potrdilo o šolanju na ZZZS. Če nimaš zavarovanja (oz. če ga nimata otroka), prekršek mislim da ni, ampak problem je samo to, da moraš plačat če ju pelješ k zdravniku. Follow your dreams.... Sporočilo je spremenil(a) tresk dne 24. jun 2008 16:01:44

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

24. jun 2008 16:12

Če zdravstveno zavarovanje ni urejeno, PRAVILOMA obvesti zdravstveni zavod zavarovanca, da se to mora urediti. Se mi zdi čudno, da niso reagirali.

Svetujem, da greš z otroškimi karticami na zdravomat in NATANČNO pogledaš sporočilo.

Čudno mi je, da za OTROKE plačuješ nekako zavarovanje. Če gre za otroke do 15 let in tiste otroke, ki imajo podaljšano zdravstveno zavarovanje po starših, ker hodijo v šolo, ni nobenega doplačila.

Če so to otroci, ki morajo plačevati dodatno zdravstveno zavarovanje ( Vzajemna, Triglav, Adriatic), to ni vezano na pravive iz osnovnega zavarovanja.

Naslednji korak je obisk prijavne službe na Zdravstvenem zavarovanju. Poglej delovni čas na njihovis strani. Tam bodo natančno pogledali in povedali, kaj se je zgodilo. Drugi korak je delavec v službi. TAm moraš predložiti potrdilo o šolanju, če so starejši od 15 let ( pazite, da to storite ob 15. RD in vsakič ob začetku šolskega leta), ki potem izpolnijo prijavo v obvezno zavarovanje družinskih članov oz. jo podaljšajo.

Nekje je napaka, zato je treba pogledati  na omenjenih vstopnih točkah in se bo hitro uredilo.

F r i n a

smoky  

član od: 24.6.2008

sporočila: 28

24. jun 2008 16:30

otroka sta stara 5 in 9 let in sem mislila da bodo videli da sta bila otroka preko mene prijavljena takrat ko so jim iz bivše službe poslali papirje da nisem več pri njih zaposlena. Posebej jim pa res nisem govorila,da naj bosta še naprej preko mene prijavljena. saj pravim, v tem času smo kartice že potrjevali, šli po recepte za otroke, k zobozdravniku, tudi v lekarni smo bili, pa ni nihče rekel, da je z zavarovanjem kaj narobe. Samo še to me zanima, za koliko časa pa avtomat kartico otrok potrdi za en mesec, tri mesece ali eno leto? hvala in upam,d a se bo vse dobro rešilo. smoky

tresk  

24. jun 2008 16:37

Do osemnajstega leta starosti za eno leto, nato pa za tri mesece. Vsaj bilo je tako, če se motim, naj me pa prosim kdo popravi... Follow your dreams....

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

24. jun 2008 16:37

Avtomat potrdi kartico otrokom za 1 leto, odraslim pa za 3 mesece. Če so kakšni izjemni primeri, pa ne vem. mamaF - Mojca

tresk  

24. jun 2008 16:39

hehe mamaF usklajenost deluje.... Follow your dreams....

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

24. jun 2008 21:00

Smoky, nič ni avtomatično. To moraš urejati. No, začneš pri svojem delodajalcu, kot sem predvidevala.

Težav nisi imela, ker je bila kartica potjena, zdaj se ja pa izteklo.

Tisto plačilo s trajnikom pa se je nanašalo na tvoje dodatno zavarovanje in ne za otroke.

F r i n a

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

24. jun 2008 21:16

frina ima prav, zdajšnjemu delodajalcu moraš dostaviti podatke o tvojih potomcih in bo zadeva urejena takoj (ko bo delodajalec prijavo uredil na ZZZS). In to nima nobene veze z višino plačila dodatnega zavarovanja.

Ognjič

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

24. jun 2008 21:41

ali niso ravno zadnjič na nekem drugem forumu govorile, da tako piše oz. dobiš zgoraj citiran odgovor če velja za otroka zavarovanje za tujino še od lani - za otroke je veljala že prej eno leto, za odrasle pa od aprila. Nekako so reševale stvar tako, da so za otroka naročile kartico kot za nosilca in ne tako da so jo naročile zase in spodaj za otroka.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti