Zzzs zavarovanje

LENČA  

član od: 30.5.2006

sporočila: 354

24. jun 2008 22:04

Brez panike, Smoky ! Kartice nisi dobila zato, ker veljajo otrokom še stare. Namreč otrokom velja evropska kartica 1 leto, odraslim pa 3 mesece. Zaprosiš lahko za novo 1 teden preden preteče. Če jo izgubiš ali v izjemnih primerih, verjetno izdajo novo, vendar se moraš oglasiti na ZZZS-ju. Vse te informacije so podali meni, ko sem dobila enako obvestilo in me je zagrabila panika, da otrok nima urejenega zdravstvenega zavarovanja. Avtomat pa kartico potrdi otrokom za 1 leto, odraslim pa za 3 mesece. Plačevanje dodatnega zdr. zavarovanja nima nobene zveze z zavarovanjem otrok, ta se krije iz obveznega zavarovanja, to pa imaš urejeno, če ste do sedaj lahko na avtomatu podaljševali zavarovanje in ti ni treba težiti v podjetju. Tresk, potrdilo o vpisu v šolo je treba predložiti po 18. letu in nič prej. Za mirno vest pa greš lahko na ZZZS, tam bodo preverili zadevo, šele potem se obrni na podjetje, če ne bo vse OK. LENČA

zuzek  

član od: 1.12.2006

sporočila: 120

24. jun 2008 23:51

ob menjavi službe nič ni avtomatsko..v kadrovsko službo je potrebno dostaviti rojstne liste otrok in komaj od tistega dne naprej so zavarovani... zuzek

tresk  

član od: 4.8.2006

sporočila: 115

25. jun 2008 10:41

LENČA je napisal/a:
Tresk, potrdilo o vpisu v šolo je treba predložiti po 18. letu in nič prej.
Se mi je zdelo da je tako, ampak nisem bla prepričana. Vem samo da mi je mami vsako leto rekla da moram prinest ne vem kolk potrdil, kam jih je odnesla potem pa ne vem. Potem ko sem se pa malo bolj začela zanimat za stvari sem bla pa že 18 stara ja. In sem avtomatsko mislila da je od začetka srednje šole tudi tja nesla. Se opravičujem za napako! Follow your dreams....

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

25. jun 2008 11:18

Ali si že lani naročila evropske kartice? Jaz sem jih lani naročila in prejšnji petek in v ponedeljek dobila domov obvestilo, da za otroka pa ne bom dobila kartic. Sem klicala na ZZZS in mi je prijazen gospod rekel, da za otroke veljajo eno leto (moje do 3.7.) in da lahko nove naročim en teden pred potekom (torej 27.6.). Še dobro, da grem na morje šele čez 14 dni. Lp, Asja

ibiza  

član od: 4.10.2005

sporočila: 688

25. jun 2008 17:10

Frina, to se je zgodilo tudi meni: lani aprila sem menjal službo, za en teden, potem sem šel nazaj v staro službo, pa je očitno nekdo pozabil na otroka... Sem se oglasil na zzzs, pa mi je dejala, da je kartica še veljala( eno leto od zadnje potrditve), za tujino je pa nisem dobil(za otroka mislim), sem samo rekel, kaj naredit pa je kar ona na zzzs uredila. Čez dve minuti sem imel zavarovanje v roki, veljalo je tudi zavarovanje v Sloveniji za nazaj( od 10. 4. do 24.6!) samona zzzs pojdi zaenkrat, možno pa da moraš tudi do delodajalca... lp, pa brezpanike pero

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

25. jun 2008 20:40

Ibiza, TI si pozabil na zavarovanje otrok.

Delodajalec je po novem zakonu dožan predati delavcu kopijo obrazca, s katerim je vključen v zavarovanje. Če tega ne stori, je delodajalec kaznovan.

Delodajalec pa brez naloga in dokazil delavca, ki jih je dolodajalec dolžan preveriti, NE SME zavarovati nobenega družinskega člana.

Včasih se nam zdi, da je administracija nepotrebna, da so itak sami lenuhi, takale malenkost  pa pokaže, da je potrebno v ozadju narediti še marsikaj, preden in ko se delavec zaposli. Večini se zdijo nekateri postopki avtomatski, pa niso.

Verjamem, da bodo bralci te razprave od zdaj vedeli, na kaj morajo paziti. In takle opomnik je veliko vreden.

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti