25. jun 2008 8:55
Jejža, se strinjam, tako se gre povsod po Grčiji. Tudi s fantom sva šla z motorjem pa pičimo...Kakšen zajtrk, kakšen polpenzion...si potem vezan na uro hranjenja in lokacijo. Izkoristi jutra! Sončni vzhodi so nepozabni, vse tako diši, ni še puhteče vročine, mir... Lani se mi je najbolj vtistnilo spomin prav tako jutro v Delfiju, na arheološkem "sajtu", ko še ni trum turistov, ko se vsedeš na najvišjo stopnico gledališča in pomisliš, da si v mitološkem središču sveta. Pod tabo pa fantastićne scene s pogledom na največji nasad oljk v Grčiji. Na voljo je pa povsod toliko odlične hrane, da se škoda dela, če jo ne ješ :) Ker zjutraj ne morem veliko jesti, sem pojedla samo kakšen kos fete, grški jogurt in odlične olive iz trgovinice za vogalom (ki vedno obstaja in v njej običajno sedi počasen debelušno-dobrodušen gospod, ki ti kaj da tudi izpod pulta...) - tega pri zajtrku tam sploh ne dobiš. Potem pa - juriš na raziskovanje. Opoldan se ustaviš na kakšni piti - sirovi, špinačni, njam njam, za pozno kosilce pa recimo sarma v listih vinske trte, ali pa nadevani jajčevci...jojjj me mika. Pozno zvečer, polna vtisov, pred spanjem, še zaplavaš v bazenu pred hotelčkom (imajo ga vsi, predlagam družinski hotel in ne velikih kompleksov), in na balkonu kozarec vina ter kak karameliziran orešček (so odlični). Sicer pa odvisno s kom greš in kakšni so tvoji načrti, kot so že napisale. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/