17. okt 2008 16:48
...ki dokazano vsebuje veliko zdravih ANTIoksidantov.....
Nasja
17. okt 2008 16:48
...ki dokazano vsebuje veliko zdravih ANTIoksidantov.....
Nasja
17. okt 2008 17:05
Pa še manj čemerne boste
peterneznan uporabnik
25. nov 2008 17:16
volkica najboljša je voda iz lastnega izvira.pa lep pozdrav. pingvin
25. dec 2008 19:31
Preden pijete vodo ali iz izvira ali iz pipe ali iz plastenke, pojdite na spletno stran inštituta za varovanje zdravja. Pribl. 50.000 Prekmurcev pije vodo močno onesnaženo z pesticidi in nitrati. Me prav zanima, če jih vsebuje tudi Radenska. Tudi v okolici Ljubljane je v vodi pesticid permetrin, pa v okolici Novega mesta so tudi eni pesticidi. V teh primerih ti noben izvir ne pomaga, če je na takšnem območju. Sicer pa tudi klor, s katerim razkužujejo vodo, spada med pesticide. Salviaa
25. dec 2008 19:43
Ej, Salviaa, Klor ne spada med pesticide ( se tudi tako ne uporablja ). Pesticidi so organske spojine ( DDT, Piretrin.........., klor je prvina ). Če hočeš, da ti verjamemo, ne smeš si privoščit takšnih kiksov.
Vidim, da si relativno nova: dobrodošla.
ežoj
25. dec 2008 20:17
Res je. Hvala za opozorilo. Sem malce površno prebrala Priročnik o toksikoloških lastnostih pesticidov v republiki Sloveniji, ki ga je izdalo Ministrstvo za zdravstvo. V tem priročniku je obravnavan tudi klor kot sredstvo za razkuževanje pitne in bazenske vode. Citiram: "V tem delu smo izraz pesticidi uporabili zato, ker obravnavamo ne le fitofarmacevtska sredstva, temveč tudi druga kemična sredstva, ki jih uporabljamo za zatiranje škodljivih organizmov, ki se pojavljajo v bivalnih ali javnih prostorih...." Torej so tudi klor avtomatsko vrgli med pesticide in to me je zmedlo. Salviaa
23. jan 2009 12:06
katka lopatka je napisal/a: |
Tako pravijo naši strokovnjaki. Na hodniku imamo balon s Costello. Zdaj pa so v Dani nove vrtine in bo tudi dobra voda. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/ |
23. jan 2009 12:16
Imam v rokah plastenko Dane in med sestavinami omenjene kemije NI. Kdo zdaj koga vleče za nos?
28. jan 2009 15:34
Jaz pijem Dano in sem z njo čist zadovoljna. Mi ima še najboljši okus. travica85
28. jan 2009 19:21
*Etka, je Dana in je Dana. Ena je voda, druga je voda z okusom. DDvomim, da bi slednja ne imela kaj "kemije". Vam pa zagotavljam, da ima vsaka voda še kako veliko kemije. Prav čisto vsaka molekula vode, ki jo sestavlja, je to.
rimljanka - zasebno mnenjeKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Cmočki šarenke v žametni bučni juhi
French toast s sadjem