20. jun 2008 8:44
Gospod Fric ima v Primorskih novicah tedensko rubriko Kulinarika. Kdor zna, pač zna! ceres
20. jun 2008 8:44
Gospod Fric ima v Primorskih novicah tedensko rubriko Kulinarika. Kdor zna, pač zna! ceres
20. jun 2008 11:15
Dokler ne bo "gospod" Fric doživel javnega linča in kot je že bilo rečeno, ignoriranje njegove knjige, bo delal isto še naprej. In to ne samo on, kot sem že rekla, našel se bo še drugi, pa tretji,... In vse, kar bi ta "gospod" moral narediti je, da javno pove ali da, recimo, objavlja svoje recepte na www.kulinarika.net ali pa, da prizna, da jih od tukaj prepisuje. In, ker vsi vemo, da jih ne objavlja, obstaja samo še druga varianta. In internetni naslov www.kulinarika.net, bi moral biti objavljen v knjigi, oz. v Primorskih novicah, če so objavljeni recepti "sneti", oz. dobesedno prepisani, s tega portala. Mogoče bi bilo treba poslati kakšno pošto založnikom, pa v Primorske novice,... Res je, da se recepti ponavljajo iz knjige v knjigo in iz časopisa v časopis. Ampak, če jaz vem, da sem podedovala od svoje babice recept, npr. za belo pito (ki ga je že od babice mama isto pripravljala, kot ona) in v tem receptu ni vanilijevega sladkorja in ne ruma (in ga dejansko tudi ni), jaz pa vedno dam oboje v kremo, potem se lahko jaz podpišem pod ta recept (preimenovala pa ga ne bi, ker je to še vedno bela pita, samo da je dodan rum in vanilij). In če bi potem pa našla ta recept objavljen v npr. knjigi tega dotičnega "gospoda", bi vedela, da gre za prepis, mojega recepta. Člani Kulinarčne Slovenije smo toliko radodarni, da svoje znanje in izkušnje delimo, nekdo drug pa na ta račun služi (ne samo denar ampak tudi, kao, ugled). Seveda bi ta ugled splahnel takoj, ko bi se razvedelo njegovo "znanje". P.S. vse kar je v navednicah, komot preberite kot negacijo. Sporočilo je spremenil(a) silva dne 20. jun 2008 11:17:30
20. jun 2008 11:16
sej za ka bi pa spšloh kupli to knjigo če so vsi recepti na netu.. in.. glede stavka kdor zna, pač zna.... mislim da za to ni blo potrebno kaj dosti znanja.. bannanna
20. jun 2008 11:34
Jernej: a boš tudi ti dodal kakšno besedo
Lp
MM
20. jun 2008 12:27
No, končno mi verjamete! Jelenckova
20. jun 2008 12:31
Jelenčkova.. kdo ti verjame
Lp
MM
20. jun 2008 12:37
Ti mi ne, MM? Jelenckova
20. jun 2008 12:38
pa to je ja neki kuhar.. ni kr nekdo.. kaj pa če je recepte že prej objavljal? in so si jih gospodinje zapisovale in dajale na net? ali si je katera recept izmislila sama in ga dala na kulinariko, obenem pa gaje prepoznala v knjigi? no, ko se bo javla kaka taka, pol bomo ziher, prej tk ne.. bannanna
20. jun 2008 12:58
Kako pa lahko veste kdo je koga kopiral? Glede na to, da na kulinariko pridejo recepti iz vseh vetrov je lahko recept na kulinariki plagiat. Kako lahko brez dokazov naredite tak halo.
ANTEJA
Sporočilo je spremenil(a) ANTEJA dne 20. jun 2008 13:01:14
20. jun 2008 14:06
Saj se pogleda, kdaj je bil tu kakšen oglas objavljen in kdaj je izšla njegova knjiga. Če že hočemo nekaj dokazovat. Punce ne se kregat, gremo raje malo se sončkat. JelenckovaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Korenčkova juha
Orehovi štruklji z jabolčnim sorbetom in cimetom