11. maj 2012 9:48
Tudi pri nas, dd smo, okoli 200 zaposlenih, ni nič po domače. Dobiš nalog, če greš v tujino še nekaj dnevniv v naprej, sledi obračun.
Za poti po Slo dobiš potni nalog, praviloma gremo s službenimi vozili, dnevice so tri: mini (do osem ur odsotnosti), polovična - osem do 12, ur, uin cela - nad 12 ur odsotnosti. Stroške za parkirnino prišteješ pri obračunu in v nekaj dneh po oddaji izpolnjenega naloga naša finančna služba denar nakaže na trr tistega, ki je bil na sližbeni poti. Nema trte mrte kaj je bolj ugodno.
Da bi pa kdo zamolčal, da je dva krat kaj dobil izplačano - na misel nikomur ne pride. Je eden skušal enkrat nekaj malo drugače prikazat, kot je bilo dejansko stanje, pa so ga hitro našli. Zaupanje je lepa reč, kontrola pa še boljša.
Da bi jaz zamolčala prejem nečesa, kar mi ne pripada, mi pa na misel pride. Sem že na eno agencijo denar naknadno nesla, ker mi je gospa pri plačilu letalske karte samo desetino zneska zaračunala, eno nulo je pozabila stisnit, in jo je skoraj kap, ko sem ji povedala, da sem na slipu sama našla napako.
Postavite se v v kožo, ko bi kdo na vaš račun kaj skušal zamolčati, pa se odločajte.
mamamia