10. maj 2012 9:43
Pozdravljena!
Saj niti ne vem kako naj začnem z razlago :)
Najprej kratek odgovor na tvoje vprašanje: Izplačilo naj bi dobila ob naslednji plači. Če si potovala marca, dobiš nakazano z marčevsko plačo. Sicer je pa stvar dogovora, lahko ti nakažejo tudi prej.
Sedaj pa bistvo. Slovenske dnevnice so izredno nizke. V našem podjetju ne izplačujemo slovenskih dnevnic, ker se NE splača. Imamo drugačen postopek. Dejstvo je, da moraš biti odsotna vsaj 14 ur, da ti pripada celotna dnevnica, ki se vrti tam okrog 20 evrov. In tukaj se poraja vprašanje kaj se ti bolj splača, namreč lahko ti ne izplačajo dnevnice, ampak prevoz na delovno mesto in malico, kar v marsikaterem podjetju znaša več.
Torej možnost A:
kilometrina, ki je ( ne me dobesedno jemat, malce sem pozabila) 0,37 € na km
malica
prevoz do službe
Možnost B:
kilometrina, ki je ( ne me dobesedno jemat, malce sem pozabila) 0,37 € na km
dnevnica
Sedaj pa si preračunaj, koliko dobiš malice na dan in prevoza, ter primerjaj znesek dnevnice. S tem, da pozor - več kot 14 ur je šele cela dnevnica.
Torej, če vidiš, da v bistvu dobiš več z malico in prevozom na delo v enem dnevu, kot pa dobiš z izplačano dnevnico, se ti zagotovo bolj splača računovodstvu povedati to in dnevnice ne bodo izplačali, temveč bodo smatrali, da si bila v službi ( seveda bodo dodatno dali kilometrino).
Če se nismo razumeli, povej :)))
Maxi25