7. apr 2015 8:30
Ko sva midva bila na TAjskem, se je mož zadnji dan zastrupil v eni kao fancy restavraciji, sva pač rekla da greva za slovo v eno boljših nekaj pojest ...
NA plavjočih tržnicah smo tudi videli, kako krožnike, iz katerih jemo, kar v reki perejeo, takole s čolna roko s krožnikom v reko potisne in to je to. Plus vse ostalo, kar si rekla. A dokler ne veš, ne boli.Tista ulična prehrana, ko imajo vozičke pred seboj in tam hrano prirpavljajo, tista je pa meni neprecenjiva, in na običajnih tržnicah, tisti mali lokalčki, tisto mi je tudi bilo odlično.
Glede Poljske: bila sem v Krakowu in smo dobro jedli. Seveda je odvisno od okusa in pričakovanj. Njihov žurek, mesno zelenjavna juha z gobami, pa juha iz rdeče pese, zajec v smetanovi omaki, razni žepki (piroške), jabolčna pita z metino kremo, sladkovodne ribe, na severu tudi morske.
Se najdejo zanimive jedi, tudi sodobna poljska kulinarika je presenetljiva (bila na eni predstavitvi), poudarek na zelenjavi in lahkih jedeh, kot pač sodobni trendi zahtvajo.
Pa sire majo odlične, mi smo si v Zakopanih, po pokušanjih na stojnicah, eno lepo zalogo domov prinesli.
mamamia