Vedežavalka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. jun 2008 10:06

Ulala...pa ta tema je še vedno odprta, dasiravno je mišika medtem že dobila tisto, za kar je mislila, da rabi... V življenju vsak človek sreča inspirativne ljudi. In to več takih. Ampak ni nujno, da bo njihovo inspirativnost prepoznal - če sploh kdaj. Ker inspirativni ljudje pridejo v naša življenja predvsem takrat, ko jih NE iščemo. Ko se nam zdi naše življenje "še kar", pa "ni, da bi se pritoževali". In če imamo v takem trenutku posluh za to, da prepoznamo inspirativnost, potem je možnost, da se bomo kaj naučili. Da nam stavki, na prvi pogled totalno naključni, ki jih bo nekdo izrekel, ne bodo dali miru in bomo vrtali dalje. Da nas bodo dogodki, morda nepopisno banalni, spodbudili, da bomo drugače gledali na svet okoli sebe. Kdor ima takšno/podobno izkušnjo, ta že itak ve, da so vsi odgovori že v nas samih in da smo pretežno sami kreatorji svojega veselja in defintivno sami največji kreatorji svojih zablod. Kdor pa "rabi vedeževalko"....in to ne "tiste iz oglasov, ampak tako TA PRAVO"...potem s tem zgolj sporoča da v svojem življenju ni imel izkušnje, da bi spoznal inspirativnega človeka, ki ga je zanesljivo že srečal. Škoda. In o "stiskah", ki so tako za ne prenašat, da se "išče vedeževalko".... Hej, vsak ima pravico, da se mu kak dan malo ne da, pa bi najraje kar dal kovter čez glavo, pa malo bi se vsem smilil (priznam, jaz imam tudi kak dan tak), pa vsak je kdaj v tako slabi koži, da bi rad na vsak način, da mu nekdo reče tisto, kar želi slišati.....ampak, halo, pa dajte ja svojo glavo uporabljati, je nimate na ramenih samo za okras pa za k frizerju! Tu je Rodos, tu skačite in potegnite iz sebe tiste talente, ki jih imate in ne stalno samo nekaj jamrat. S tem, ko se "vedeževalke" sprašuje, kaj da ti je storiti, pa ali te dedec ljubi ali vara, pa ali bova ostala skupaj, pa če bo mularija naredila šolo in kako bo kaj zdravje, in ne-vem-kaj-še-vse....s tem se v bistvu od druge osebe zahteva, da ti da odgovore, do katerih bi moral/a sam/a priti. In ko ti da nekdo drug odgovore, se spraševalcu tudi zmanjša odgovornost. Če bo vedeževalka "zadela" (jaka stvar zadeti, če bosta dva ostala skupaj, imaš 50% verjetnost, da zadaneš), potem se ji bo itak verjelo še za vse ostalo, če pa ne bo zadela, potem pa spraševalec itak ni nič kriv, ker je v bistvu delal tako kot je slišal pri vedeževalki....ona se je pa zmotila. Z drugimi besedami, kdor "hodi k vedeževalki" za to, da bo povedala, "kako bo" in "kaj storiti", se s tem odpoveduje temu, da bi sam ugotovil, zakaj sam ne ve, "kaj storiti". Ker "kako bo" - tega vedno in povsod ne ve nihče in prav je tako. In kdor se odpoveduje temu, da bi ugotovil, kako popraviti tisto v sebi, da bi znal "storiti", takrat, ko bo treba. To je pa v bistvu vsak dan. Kdor se odpoveduje temu, da bi se sam kaj naučil in namesto tega jemlje plonk-ceglce od vedeževalke....je v mojem vrednostnem sistemu preprosto mentalno len. Lenobe pa ne podpiram. Tudi svojega egota si ne filam tako, da bi na vsak način verbalizirala sočutje nad vsemi samokreiranimi ubogeci... P. S. Ognjič, mi minimalisti smo vedno rekli, Less is more... P.S. 2 Ežoj, ti pa res nisi za noben kšeft.... Zakaj bi zastonj, če lahko kasiraš... P. S. 3. Frinči, malo zmernosti pri uporabi količinskih prislovov, pa malo daj v drugo, okej? Vendelina jr.

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

10. jun 2008 14:06

Da je nakaj popolnoma jasno: širokosrčno dopuščam, da sem jaz in vsi ostali čani prperosto neumni, nezaupljivi, nejeverni, dvomljivi in zaupljivi. Dovljujem, da stiske rešujemo na svojstvene načine in tujih stisk ne podcenjujem, ker jih ne morem niti oceniti. Ob tem imam možnost, da podam svoje mnenje, ki ga lahko upoštevate, ali pa tudi ne. Imam se pravico motiti kot vsi drugi.

Ne razumem pa posebnežev, ki svoje stališče proglašjao za edino zveičavno, ki med besedami žalijo tiste, ki se drnejo/drznemo dvomiti v njihovo popolnost in brezmejno izkušenost, da o pameti, negovani nekje v popku domovine in oh, tujine ,ne zgubljam niti besede več. Tako obnašanje je zanesljivo do nekoga žaljivo in jaz trdim, da je v prejšnjem postu, pa še kdai, žaljivo tudi do mene, ki s svojo provincilano pametje, z izkušnjami, ki omenjeni gospe ne segajo niti do kolen, ker niso začinjen z dobro mero šveflanja o tujih izkušnjah. In ga tudi ne nameravam prenašati.

Včasih gre res pamet, ali pa nadarjenost v razkorak s temeljnimi vrednotami komuniciranja, v katerih je treba strpno sprejeti drugačnost. Pa je pri tem vseeno, koliko prislovov uporabim, saj si ne dovolim, da me tudi v tem kdo popravlja, dokler ne delam komu občutne škode.

Sem bila dovolj jasna ?

F r i n a

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. jun 2008 14:27

Šalthebel, frinči, šalthebel popravi, okej? Drugačnost, okej, ga ni čez različna mnenja. Najboljša so drugačna mnenja v katerih se vsi strinjamo s tabo. Čim pa kdo sestavi stavek s pravilno postavljenimi ločili in z nianso drugačnim pristopom, kje je potem TVOJA strpnost? Kje je tvoja prislovično razglašena strpnost, ko je treba npr. poslušati nekoga z ljubljansko govorico? Mirno se ti zapiše, da te že govor moti in to zgolj zato, ker si imela izkušnje z nekimi sorodniki iz Ljubljane. In sploh ne vidiš problema v SVOJIH stavkih. Pri tekstih z drugih pa z nano-tehtnico vagaš. In veš, meni se tudi slučajno ne bo zgodilo, da bi vse zdravnike, vse odvetnike in vse poklice metala v en koš, ti pa mirno nekaj pavšalnega zapišeš o poklicih - malo poglej, kaj si napisala v predprejšnjem postu? a ti mogoče ni padlo na misel, da v alinejah morebiti žališ ljudi, ki so zaposleni v institucijah, ki jih navajaš? Daj malo uravnoteži svoj pristop, okej? Saj si v osnovi čisto ena fejst punca. Ni treba stalno in vedno po ostrih robovih voziti. Sicer gre pa je tale topic itak že malo ausglajzal. Grem malo pogledat v svoje tarot karte, da vidim, kaj se mi obeta v preostanku dneva....ker kuglo sem po nesreči razbila.... Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 10. jun 2008 14:42:39

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

10. jun 2008 14:43

Ni mi jasno zakaj taka drama okrog te teme. Mišika je vprašala, če kdo pozna kako vedeževalko na Štajerskem in kolikor vem je ni zanimalo naše mnenje o vedeževanju. Jaz mislim, če bi mišika rada obiskala vedeževalko pa naj gre, konec koncev gre za njen denar in njeno odločitev. Kdo smo mi, da bi ji solili pamet. Kaj bo odnesla od vedeževalke bo pa že sama presodila. In če bo čez čas spoznala, da se ji ni uresničilo nič od napovedanega, si bo rekla: Ah pa nič, sem ga polomila, ampak na napakah se učimo. Lahko pa ji vedeževalka pomaga kaj razjasniti. Kdo ve.... Naj poskusi če želi, to je njena stvar! saš

patty  

član od: 2.9.2005

sporočila: 298

10. jun 2008 14:47

Zakaj pa ne, važno, da človek najde tisto kar je iskal, pa čeprav v kartah, krogli... patty

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

10. jun 2008 15:00

spagon, zato, ker je tema pač zanimiva mnogim in se pač krešejo in izmenjujejo mnenja. Saj nismo neka suha, racioalna, brezdušna in brezčutna stran. Če bi ne bila tema zanimiva, bi že davno poniknila v globinah trdega diska (ali kjer že je morje pozabljenih tem).....

rimljanka - zasebno mnenje

blažkaa  

član od: 8.5.2007

sporočila: 775

10. jun 2008 15:02

Joj, joj punce, spet bo deževalo blažkaa

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

10. jun 2008 15:45

Spagon, nekateri pač potrebujejo svojo dnevno dozo pametovanja in samopotrjevanja. Tudi takšni morajo biti, da v svetu lahko vlada ravnovesje. fresh

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

10. jun 2008 17:04

blažkaa je napisal/a:
Joj, joj punce, spet bo deževalo blažkaa
Pri nas ze grmi in treska,mene je pravkar ulovil dez in ker izgledam kot coprnica lahko tudi kaj napovem: - vsi recepti lady Vendeline jr.bodo uspesnice,dokler jih bo delala in predvsem slikala stana.r, ce jih bo pa slikala sama Vendy, bo pa bolj klavrno... Pa ne se kregat tam cez,naj vas spomnim na pregovor: vsak dan,ko se niste vsaj enkrat nasmehnili je izgubljen za vedno... Lep preostanek dneva vam zelim! Lp lucka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti