Vedežavalka

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

8. jun 2008 21:51

Ni samo v Franciji padal kamniti dež Tudi pri nas je. Nekaj teh kar debelih kapelj je šel iz roda v rod in zdaj kraljujejo v moji zbirki. Ežoj, ob prihodnjem srečanju ti pinesem pokazat.

Še nekaj je res. Nekaterim je res dano videti v preteklost, sedajnost in prihodnost. Imajo odprto tretje in nekateri celo četrto oko, vendar jih ne najdeš med vedeževalci. Ti se ne izpostavljajo in ne vedežujejo.

Žal , tako imenovani vedeževalci le izkoriščajo stisko ali naivnost ljudi.

Velikokrat je zanikanje znak nevedenja.

kobra 1

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

8. jun 2008 21:53

A ja, mišika, ( iz začetnega posta )

tebi tale debata čisto nič ne pomaga., kakor ti ne bo pomagal niti obisk najboljše šlogarice. Če imaš resen problem, pogovori se s najboljšo prijateljico ali prijateljem, to ti bo največ koristilo, šlogarico pa pusti za boljše čase, ko boš lahko neprizadeto presojal " a ti je kaj zadela ali ne ".

ežoj

mišika  

član od: 12.10.2005

sporočila: 374

9. jun 2008 7:19

Ko berem vse te vaše pripombe, me nekatere prav presenečate. A ste res same tako nesrečne, da ste tako sarkastične??? Nekaterim drugim pa hvala za vzpodbudo. In seveda kuharca37....ni bilo ravno hecno napisan tvoj komentar....mene je prizadel.....in ti bi to morala vedet, če si mati otrok. mišika

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

9. jun 2008 9:26

Mišika to ni vedeževalski forum, zato tu ne boš dobila samo všečnih odgovorov. Nekateri pač v vedeževanje ne verjamemo je za nas nesprejemljivo in neumno. Imaš pa seveda vso pravico, da se ti naša nejevera zdi neumna. Zato pa se pogovarjamo, izmenjujemo mnenja, pa če smo malo odprtega duha, se še kaj naučimo. V kakšni koli situaciji že si, humor je vedno zdravilo, tako tudi probaj vzet kuharičin komentar, saj ni hotela biti zlobna. Ežoj, hvala za pisce (posebej Smolina), bom malo pobrskal po cobissu, ali bom pa kak PDF "kupil".
ežoj je napisal/a:

Drugače, tvoja izjava: " jaz sem eden tistih.......... " ne pove nič o predmetu debate, to je skoraj versko stališče.

ežoj
Nevera, kot vera, bom premislil o tem Seveda je bilo v znanosti dosti brc mimo, meni ena zanimivejših je tista s spominom vode, ki so jo znanstveno "dokazali" članek objavili v reviji Nature, kasneje pa vse skupaj ovrgli in dokazali prevaro. Seveda pa vera živi naprej in oplaja eno celo industrijo. Da se vrnem malo na takorekoč religiozno nejevero. Enostavno mi ne potegne opletanje z nekimi višjimi zavestmi, dimenzijami, tretjim, četrtim očesom, čakrami, energijami, negativnimi valovanji...Zato tudi moj odklonilen odnos do te teme. Če pa kdo misli drugače in je to celo pripravljen dokazati, ga pa čaka milijon dolarjev, več o tem na : http://en.wikipedia.org/wiki/James_Randi_Educational_ Ma grem rajši kakšen recept za današnje kosilo poiskat. lp Vlado

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

9. jun 2008 9:27

Mišika, ne se sekirat. Taka in podobna  vprašanja so in bodo vedno za seboj potegnila zelo "pestre" odgovore, kar je treba že vnaprej vzeti v zakup. Pravzaprav vsi odgovori niti niso bili mišljeni kot nasvet tebi, ampak kot izražanje lastnih stališč. Sama osebno ne bi nikoli šla k vedeževalki, preveč realna sem , zato v prihodnost ne maram videti. Če bo lepa, sem bom takrat bolj veselila, če bo slaba, zakaj bi se sekirana že vnaprej? Kakšnega pametnega nasveta ti žal ne znam dati, morda le tole:  pripravi se na najhujše in upaj na najboljše. Le pogumno, saj bo šlo tudi brez vedeževanja.

Cila

mišika  

9. jun 2008 10:02

In vlado...to je tvoje menje, jaz nikogar ne obtožujem. Nisem prosila za mnenja, ampak samo za informacije. mišika

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

9. jun 2008 11:40

Se strinjam s kobro1 in ti svetujem, da pozabi na tiste vedeževalce iz "zadnjih strani" revij, pač pa dobi podatke o "pravih ljudeh", ki jim je dano nekaj več, kot ostalim ( poišči pomoč glede imen v kakšnih društvih, pri bioenergetikih, reikisith, ljudeh, ki obvladajo regresije,.....) in naslove teh ta pravih ne boš našla v cajtngih in ni jih veliko. Ne vem kakšno dilemo imaš, ampak jaz teh ljudi ne bi gnjavila z malenkostmi, ki se bodo takoalitako razčistile "drug teden", ti pa misliš, da moraš odgovor na vsak način poznati "danes". K njim se gre po nasvet pri resnih težavah - resnih!! lp, vanjatajnsek

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

9. jun 2008 14:21

mišika je napisal/a:
In vlado...to je tvoje menje, jaz nikogar ne obtožujem. Nisem prosila za mnenja, ampak samo za informacije. mišika
Glede na to, da si že nekaj časa prijavljena tu gor, moraš vedeti, da pri večini vprašanj zraven informacije dobiš tudi mnogo mnenj Pa še moje mnenje oz. zgodba: V našem kraju živi gospa, katera je pred mnogimi leti, na zelo tragičen način, izgubila svojega bližnjega. Očitno ji takrat uradna medicina in prijatelji niso (znali) nuditi dovolj pomoči. Gospa je uteho našla pri vedeževalkah. Zadeva je prerasla v zasvojenost. Dobro vemo, da zasvojencem enkrat zmanjka sredstev in gospa svojo stisko rešuje na tak način, da hodi od hiše do hiše, oz. od pisarne do pisarne in prosi za telefon. Pred leti (prej nisem niti vedela za to) je prišla k našim kolegom (so njeni sosedi) in je njihovega sina prosila za telofon. Nič hudega sluteč ji ga je dal in se uvidevno umaknil. Čez kako uro je opozoril, da odhaja in naj neha telefonirat. Gospa se je zahvalila in odšla. Da je nekaj narobe so ugotovili, ko so dobili telefonski račun. Ko se je kolega oglasil na Telekomu ga je zaposleni takoj vprašal če je "tista gospa" telefonirala pri njih Pred dnevi se je ustavila tudi v moji pisarni... In mišika nismo nesrečne in sarkastične, samo, vsak na svoj način ti želimo razjasniti (na en način tudi pomagati) neke stvari... K

mišika  

9. jun 2008 14:29

Sprejemam tudi kritiko. Ampak obstajajo tudi dobre vedeževalke, ki niso na komercialnih številkah. V vsem slabem, je tudi nekaj dobrega ali vsaj poskušaj najti to dobro. mišika

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

9. jun 2008 14:40

Mišika, če ti srce tako pravi-pojdi. Morda te bo potolažila, morda pa se boš iz srca nasmejala, ker ti bo take kozlarije kvasila. Samo, če ti bo kaj slabega povedala, si ne ženi k srcu. Prav? Začetnica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti