9. jun 2008 9:26
Mišika to ni vedeževalski forum, zato tu ne boš dobila samo všečnih odgovorov. Nekateri pač v vedeževanje ne verjamemo je za nas nesprejemljivo in neumno. Imaš pa seveda vso pravico, da se ti naša nejevera zdi neumna. Zato pa se pogovarjamo, izmenjujemo mnenja, pa če smo malo odprtega duha, se še kaj naučimo.
V kakšni koli situaciji že si, humor je vedno zdravilo, tako tudi probaj vzet kuharičin komentar, saj ni hotela biti zlobna.
Ežoj, hvala za pisce (posebej Smolina), bom malo pobrskal po cobissu, ali bom pa kak PDF "kupil".
ežoj je napisal/a: |
Drugače, tvoja izjava: " jaz sem eden tistih.......... " ne pove nič o predmetu debate, to je skoraj versko stališče.
ežoj |
Nevera, kot vera, bom premislil o tem
Seveda je bilo v znanosti dosti brc mimo, meni ena zanimivejših je tista s spominom vode, ki so jo znanstveno "dokazali" članek objavili v reviji Nature, kasneje pa vse skupaj ovrgli in dokazali prevaro. Seveda pa vera živi naprej in oplaja eno celo industrijo.
Da se vrnem malo na takorekoč religiozno nejevero. Enostavno mi ne potegne opletanje z nekimi višjimi zavestmi, dimenzijami, tretjim, četrtim očesom, čakrami, energijami, negativnimi valovanji...Zato tudi moj odklonilen odnos do te teme. Če pa kdo misli drugače in je to celo pripravljen dokazati, ga pa čaka milijon dolarjev, več o tem na :
http://en.wikipedia.org/wiki/James_Randi_Educational_
Ma grem rajši kakšen recept za današnje kosilo poiskat.
lp
Vlado