7. jun 2008 18:54
Na začetku naj napišem, da v vedeževalkine besede ne verjamem, tu pa tam me pa premaga "babja firbčnost" in razmišljam tudi o tem, kaj vse bi mi lahko povedala, napovedala, .... No, sedaj pa pride ta glavno. Poznam žensko, ki ima totalno neurejeno življenje. Od tega, da je zelo nagnjena k samomoru, da si reže žile na zapestju vsaj 2x letno, da je bila že večkrat "prisilno hospitalizirana", da sta se s partnerjem lansko poletje ločila in je ostala sama z majhnim otrokom, ki ga zelo, zelo zanemarja. Da se je v cca. 2 letih zredila iz nekdanjih 60-65 kg na minimalno 95, če ne še več. Da se obnaša skrajno nenavadno, ji razpoloženje niha iz minute v minuto, ...Skratka, z njo ni vse ok. Nekoč pa življenje nanese tako, da ji z otrokom nesem kos peciva in ker na trkanje ne odgovori slišim pa jo govoriti, še pozvoni. Nato mi odpre otrok, ki dobesedno prestradan plane na pecivo kar na hodniku bloka, ona se pa še naprej pogovarja. In mimogrede slišim del pogovora, ki je tekel nekako takole: Pa gospa, ne morete biti tako črnogledi. Jaz vam tukaj v kartah vidim, da ste vi zelo dobra oseba, zelo dobrega srca, bla, bla, bla, ... Sem mislila, da bom kar skup padla Nisem mogla verjeti svojim ušesom Komaj se "privlečem" domov in seveda takoj povem o vsem skupaj svojemu možu. Potem se še malo skupaj čudiva In kot, da to ni že prevelik "šok" in predvsem nenavadno "odkritje", nekako pred parimi meseci nekaj iščem na netu oz. zemljevidu in za hec napišem ime naše ulice. In se mi zraven zemljevida izpišejo še podatki vseh organizacij in posameznikom, ki imajo prijavljeno kakršnokoli dejavnost. In Boste ugibali čigavo ime je tam pisalo Seveda. Piše, da ima "gospa" odprt s.p. In sicer, druge storitvene dejavnosti. Predvidevam, da vedeževanje. Po slišanem sodeč. Še vedno ne morem verjeti, da lahko oseba, ki ima zelo, zelo veliko problemov in težav,popolnoma neurejene razmere in "nepočiščeno podstrešje" svetuje ljudem v stiski oziroma jim prodaja meglo. Seveda za denar. blažkaa