16. maj 2008 14:07
MamaF, hvala Mami1, če boš delala kremo po gornjem receptu, ti ni treba dati nobene želatine! Krema je dovolj kompaktna (za nekaj ur daš torto v hladilnik, potem se pa lotiš okraševanja) Atina
16. maj 2008 14:07
MamaF, hvala Mami1, če boš delala kremo po gornjem receptu, ti ni treba dati nobene želatine! Krema je dovolj kompaktna (za nekaj ur daš torto v hladilnik, potem se pa lotiš okraševanja) Atina
20. maj 2008 10:27
Drage "svetovalke", poročam vam glede izdelka. Imela sem nekaj smole in sicer s časom, saj ima hudič mlade ravno takrat ko je najmanj treba - tako da sem imela v soboto nepričakovane nujne opravke. Kljub temu sem na hitro in s strahom nekaj ustvarila, ni bilo za v smeti, končalo je v želodčkih, jedci so pohvalili, čeprav sama nisem bila 100% zadovoljna. Spekla sem dva biskvita po receptu katke-lopatke za rolado; vsak biskvit iz 3 jajc, 6 dag sladkorja, 7,5 dag moke. Pekla sem v malem modelu za torte (pozabila izmerit). Biskvit je res puhast, penast - priporočam tudi ostalim. Krema: 2 rumenjaka sem penasto umešala s cca štirimi žlicami sladkorja v prahu, rahlo umešala 250 g mascarponeja in dodala ščepec limonine lupine (samo zato, da prikrije vonj po surovih jajcih, ker ga ne maram), ter trd sneg 1 beljaka. Kremo sem za cca 1 uro postavila v hladilnik. Za namakanje sem zmešala 2 dl mleka, sladkor po okusu, žličko instant kave, vanilin sladkor in kapljico ruma - in ker sem se bala da bo preveč, nisem porabila vse količine. Tekočino sem na biskvit nanašala kar z žlico, pa ni bilo nič preveč, za moj okus bi tako lahko namočila z vso količino (govorim za oba biskvita). Torej, namočim prvi biskvit, ga premažem s kremo, pokrijem drugi biskvit, in namočim. Torto za cca 1/2 ure postavim v hladilnik. Nato umešam 1/2 alpske smetane v katero vtepem želatino fix (da lahko lepše dekoriram), na koncu umešam še malo sladkorja v prahu. Vzamem torto iz hladilnika, premažem, okrasim, nekaj konfetkov in to je to. Ni bila slaba, kot sem želela - spominjala je na okus o tiramisu, nekaj pa zagotovo vem. Prihodnjič ne bom več v strahu in bom torto naredila bogatejšo (bolj sočno, več kreme), krasila jo bom pa definitivno s smetano, ker se mi zdi, da tiramisu krema za krasitev res ni primerna. Slikico pošljem, ko pogruntam kako. Hvala vsem za mnenja lp Mami1
20. maj 2008 10:33
Sama sem delala čisto po istem šmornu kot delam tiramisu, pa ni bilo nobenih problemov. Je bila čisto kompaktna. Na koncu mi je bil pa tiramisu v modelu za torte tako všeč, da ga zdaj večinoma kar tako delam - zaradi rezanja prvega kosa, po pravici povedano.
Loni Makaroni
20. maj 2008 11:16
Lepo, da ti je uspelo. Zakaj pa zraven mascarponeja nisi vmešala še stepene sladke smetane v kremo, saj to daje tiramisuju sočnost in volumen - nisi imela tega v receptu? katka http://katka-lopatka.moj-album.com/Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jabolčne rožice
Špageti s kozicami in omako Basilico