16. maj 2008 10:16
mami1 je napisal/a: |
Zelo sem vesela vseh vaših nasvetov, glede priprave sem optimistična in se bom zadeve lotila jutri. Sem se pa odločila da bo to torta, narejena iz biskvita in kreme. zato bi vas še lepo prosila za nasvet glede biskvita. Zelo rada uporabim recept za "biskvit ki nikoli ne pade dol", toda pri tej torti se mi zdi ta bisvkit pretežek. Razmišljam o biskvitu, ki spominja na biskvit za rolade. Vprašanje za mamamio: Kakšna je baiser podlaga? A je rahla, LAHKA, a se lepo reže in ali jo je potrebno zelo namočit, da je sočna? Upam da se mi boste zopet odzvale z vašimi čudovitimi idejami. Torto bom tudi krasila kot torto, torej jo bom okrog namazala s stepeno smetano in nabrizgala nekaj okraskov (gre za torto za obhajilo). Hvala še enkrat. Mami1 |
Mami1, baiser podlaga je iz beljakovega testa, in ni mehka, kot na primer biskvit, ampak je bolj krhka. Vendar se v kremi dovolj navlaži, da med rezanjem ne poka.
Razen pri tej mascarpone torti uporabljam baiser podlago tudi za čokoladno mousse torto z jagodami, beljakovo testo z orehi je pa tudi pravšnja podlaga za moskva šnit torto.
Če ti beljakovo testo ne ustreza, uporabi za podlago biskit kot za rolado, ali pa katerega on Vendelinih, ti so res prva liga.
In če dodaš bikvitu žličko instant kave, bo zadeva še boljša.
Glede baby piškotov: moje izkušnje so pokazale, da se piškoti niti malo ne spacajo, če jih po eni strani premažeš s čopičem, namočenim v nekaj pač: kavo, vodo z rumom, liker, penino, vino....Ravno prav se zmehčajo, da med rezanjem ni težav, niso pa premehki, da bi se spacali in razpadli v kremi ali smetani.
Mamamia
mamamia