23. jan 2014 16:15
mamamia je napisal/a: |
Meni bi bilo nepraktično nosit posodo z delovnih površin do otoka, tam kaj umit (ali zložit v pomivalni stroj) in potem spet nosit nazaj v druge elemente. Ali nosit na otok sadje in zelenjavo, ko ju moram oprat, pa potem spet nazaj proti delovni površini. Na otoku bi oboje imela le v primeru, če bi bil otok toliko dolg, da bi med koritom in štedilnikom imela vsaj meter delovne površine. Torej da bi bil dolg kake tri metre (ker bi imela veliko in globoko korito, v katerem lahko operem pekač iz pečice, brez da mi voda teče naokoli). In to ne bi več bil le otok, ampak že ena manjša kuhinjska linija ... Ni mi pa udobno sedeti pred otokom in jesti, sploh ne na visokih stolih. Tudi to je stvar navade.
|
Ko pišeš, kako nosiš eno in drugo iz enega konca kuhinje do otoka, si predstavljam, kako veliko kuhinjo imaš in da moraš hodit. Ker pri meni se samo obrnem, pa sem že tam, kjer hočem biti. Še posebej med štedilnikom in koritom in pomivalcem sta samo dva koraka. No, med umivalnikom in pomivalcem ni nobenega.
Vanja