19. apr 2008 12:47
Tudi jaz za čiščenje vedno bolj pogosto uporabljam kis - beli alkoholni za vlaganje.
Za pomivanje oken ga v vedro tople vode zlijem pribl. 1 dl, okna umivam s krpo iz mikrovlaken. Pri odstranjevanju mušjih kakcev in prstnih odtisov s šip se kis super obnese.
Sicer uporabljam kar nerazredčenega za čiščenje pečice - nabrizgam po stenah in zdrgnem z viledo, če pa so packe trdovratnejče, uporabim strgalo za steklokeramične plošče, potem sperem s čisto vodo. Tudi zamaščeno in zapackano steklo pečice namočim s kisom, packe pa ostrgam s strgalom, potem pa z viledo ali "čudežno" krpo očistim do konca.
Pri čiščenju hladilnika in zamrzovalnika tudi jaz uporabim razredčen kis - lepo "ubije" neprijetne vonjave, pa tudi v kopalnici mi pride prav povsod, kjer je vodni kamen.
Zdaj, ko sem prebrala, da s kisom nadomeščate mehčalec, bom to tudi sama poizkusila - pri nas brez mehčalca skoraj ne gre, ker imamo izredno trdo vodo, polno apnenca (Kras), pa še sušilnega stroja nimam, tako, da je perilo (pre)večkrat pretrdo. Hvala za nasvet.
Tudi sodo+kis za odtoke bom kar danes poizkusila.i
mamaF - Mojca