17. dec 2009 22:07
ker ste ponovno odprle temo, še jaz pristavim svoj lonček
alkoholni kis (ga nalijem v razpršilec) imam vedno v kuhinji in kopalnici -
je idealen za npr. čiščenje pomivalnega korita (pomivam na roke, pa se vedno nabira kamen), lonec za juho (ko na stenah ostane tisto zatrjeno od dolgega kuhanja) pred pomivanjem vedno našpricam s kisom in je nato kot nov
tudi pečico odlično očistim s sodo in kisom (pa sem precej picajzlasta), najprej sodo zmešam z vodo v pasto, jo namažem s čopičem prek zapečenega mastnega madeža, malo segrejem pečico in nato našpricam s kisom - sem ravno pred decembrsko peko v nulo očistila pečico
kis je uporaben tudi v kpopalnici
namesto mehčalca sem ga uporabljala precej časa, zdaj pa ne več, ker sem presedlala na pralne oreške, ki neverjetno zmehčajo perilo in s katerimi sem zelo zadovoljna, za belo perilo dodam edino malo sode
že babica me je naučila, da se okna in steklene površine umivajo z razredčenim kisom (jih kar pošpricam) in nikolinesem kupovala kakšnih pripravkov
tako od sredstev za čiščenje kupujem le: wc račko (samo zaradi komoditete, da mi ni treba prevečkrat pucat pod robom školjke, trim ali kakšen razmaščevalec, predvsem za kakšne madeže na perilu - nisem še toliko pogumna, da bi kak kos zapackanega oblačila oparala le z oreški in ga morebiti zafurala), pa detergent za posodo
sta pa soda in kis še drugače uporabna, zato kar pogumno
5rusa