Kuharski nasvet

Tanja Tomažin  

član od: 16.4.2008

sporočila: 2

29. apr 2008 16:21

Taia in Chappy, prav imata. Na snemanju je Damijan pozdravil vse na forumu, ampak so to v montaži izrezali. Meni se pozdrav ne zdi sporen, nekaterim pa ... Žal. :( Marelica: moje skromno mnenje - radič se splača pripravit, samo poskusi dobiti čim manjše glavice radiča (ali pa večje razdeli na manjše kose), ker se bodo okusi tako bolj prepletali, pa z gorgonzolo nič šparat (po snemanju smo jo namreč še malo dodali :P) Lepe praznike vsem skupaj ! Tanja Tomažin

Vanili  

član od: 28.6.2002

sporočila: 78

29. apr 2008 16:33

Ko sem gledala oddajo, lepo piše da je Damjan Babič, čeprav je naslov oddaje malo zavajajoč. Lepo bi bilo, da bi imel svoj kotiček tudi tule. Damjan, javi se nam še kaj. lp

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

30. apr 2008 11:57

Komaj sem se prebila skozi tele strani. Jaz jih ne bi brisala, ker se vse povrsti navezujejo na temo (sicer posredni, ampak vendarle). Vsak ima pravico dvomit in delit nasvete. Kakorkoli že, jaz oddajo Kuhajmo z Damijanom gledam kar redno (že od lani, ko so še pripravljali jedi na prostem, komaj čakam, da bo spet tako, saj so taki kadri prava špica). Všeč mi je tudi, da določenim gostom zastavljajo vprašanja v zvezi s prehrano in načinom priprave, saj vemo, da se športniki drugače prehranjujejo, kot pa npr. jaz, ki 3/4 dneva presedim za računalnikom. Edino ena stvar mi ni všeč: termin predvajanja. Upam, da se bo tudi pri tem kaj premaknilo (ob sobotah smo v lepem vremenu najraje zunaj, nočna ponovitev - tudi to sem že delala - pa mi dostikrat ne diši najbolj. Zanima me, kakšne začimbe uporabiš pri telečjih zrezkih v omaki, če bi se ti npr. zgodilo, da ne bi imel ampak čisto nobene sveže zelenjave pri roki. Priznam , meni se je to že tudi zgodilo. In kaj sem uporabila? Bog pomagaj, Vegeto in kocko, pa malo senfa in kisle smetane, pa seveda malo soli, popra, česna in Provansalsko mešanico začimb. Več nisem zmogla v svoji kuhinji, kaj češ, včasih se tudi to zgodi in ker imam prvo trgovino šele 4.6 km vstran, pač moraš improvizirat. Oz. kot Damjan reče v svoji oddaji: "Ma, kuhinja je ena sama improvizacija...". O.k., kako bi ti improviziral v mojem primeru?

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

27. maj 2008 11:24

Gospa Tomažin kje se skriva Damijan? Začetnica

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

22. nov 2008 18:43

Evo, da izvlečem temo iz naftalina. Ravnokar sem gladal damjana ko je pripravljal kanelone in lazanjo, pa torto vendelina, le da je namesto grškega jogurta uporabil repo kuhano v mleku s sladkorjem ( pa namesto bele čokolade je uporabil navadno). Mene je prepričal.

ežoj

Mijan  

član od: 30.12.2006

sporočila: 554

22. nov 2008 18:55

Ja, sem tudi jaz sedaj gledala oddajo, pa na naslovu www.rtvslo.si/recepti, kot je sam povedal ni še današnjih receptov. Se ne spomnim več točno, kaj je dal noter v omak`ce za prilogo k kanelonom, pa tudi bešamel bi rada probala naredit po njegovem receptu, ker meni tudi rada lazanja razpade... Mijan

Mijan  

član od: 30.12.2006

sporočila: 554

22. nov 2008 21:14

Dixi hvala lepa za link...so Damjanove oddaje in recepti res na tem naslovu. Mijan

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

23. nov 2008 18:10

Zakaj pa se tale Damijan že od aprila ni nič javil? Mogoče zaradi nejevere ali pa hoče bit frajer?Zdaj pa bi ,ko je dokazal da je pravi lahko še kaj napisal?!!! petardica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti