30. apr 2008 11:57
Komaj sem se prebila skozi tele strani. Jaz jih ne bi brisala, ker se vse povrsti navezujejo na temo (sicer posredni, ampak vendarle). Vsak ima pravico dvomit in delit nasvete.
Kakorkoli že, jaz oddajo Kuhajmo z Damijanom gledam kar redno (že od lani, ko so še pripravljali jedi na prostem, komaj čakam, da bo spet tako, saj so taki kadri prava špica).
Všeč mi je tudi, da določenim gostom zastavljajo vprašanja v zvezi s prehrano in načinom priprave, saj vemo, da se športniki drugače prehranjujejo, kot pa npr. jaz, ki 3/4 dneva presedim za računalnikom.
Edino ena stvar mi ni všeč: termin predvajanja. Upam, da se bo tudi pri tem kaj premaknilo (ob sobotah smo v lepem vremenu najraje zunaj, nočna ponovitev - tudi to sem že delala - pa mi dostikrat ne diši najbolj.
Zanima me, kakšne začimbe uporabiš pri telečjih zrezkih v omaki, če bi se ti npr. zgodilo, da ne bi imel ampak čisto nobene sveže zelenjave pri roki.
Priznam
, meni se je to že tudi zgodilo. In kaj sem uporabila? Bog pomagaj, Vegeto in kocko, pa malo senfa in kisle smetane, pa seveda malo soli, popra, česna in Provansalsko mešanico začimb. Več nisem zmogla v svoji kuhinji, kaj češ, včasih se tudi to zgodi in ker imam prvo trgovino šele 4.6 km vstran, pač moraš improvizirat. Oz. kot Damjan reče v svoji oddaji: "Ma, kuhinja je ena sama improvizacija...". O.k., kako bi ti improviziral v mojem primeru?