13. maj 2012 23:29
Rimljanka.Hvala.
jovita
13. maj 2012 23:29
Rimljanka.Hvala.
jovita
14. maj 2012 6:24
Kozamurnik, hvala. Imam obljubljeno cebulico, tako da jo bom drugo leto imela.
Naj dodam se, da sem si podrobneje ogledala moj tulipovec in letos bo koncno le cvetel.Kakih deset cvetov sem nastela.
Glede paulownie, o kateri je bilo malo nazaj govora, pa tole: tudi mene so premamili cudoviti vijolicasti cvetovi in sem jo pred leti skorajda kupila, pa so mi jo odsvetovali.Ima namrec zelo krhke, "votle" veje, ki se grozno rade lomijo in zato ni primerna za kraje, kjer je vetrovno.
Na nasem koncu je bil drevored, pa so jih posekali in pustili le dve, pa se s tema imajo komunalci veliko dela. Tako da odrasla, stara drevesa, razen v casu, ko cvetijo, delujejo bolj pusto in nic kaj privlacno.
lp lučka
15. maj 2012 10:15
Naša mala biologinja je iz Ljubljane, iz parka, prinesla cvet, zložen med dva lista.
Cvetovi odpadajo, so močne roza barve. spominjajo na hibiskus, vendar nimajo močne pestiča. Imajo pa kičaste prašnike, zavihane nazaj.
Po knjigi nismo mogli ugotoviti, kaj bi to bilo. Rada bi imela svoj grm, seme.
Če ugotovimo, kako se imenuje, bo dovolj.
Hvala za pomoč.
F r i n a
kozamurnik
sporočila: 2311
15. maj 2012 10:44
A fotke se ne da prilepit? Ali pa vsaj opis, je to grm, kake liste ima, pa še kak podatek? Tole, kar si napisala, je zelo, zelo malo in bomo bolj kot ne le ugibali, se mi zdi. murnik
15. maj 2012 11:16
Tole? Weigela florida. Zdaj sicer cveto tudi rododendroni, ampak te zagotovo poznaš.
rimljanka
16. maj 2012 22:09
Hvala, Rimljanka. Moj pajkec pravi, da ni nobena prava. V papirju je stisnjen en vzorec, grm pa 74 km proč. Bomo nadaljavali raziskavo.
( Ne morem biti ena teta, nesposobna najti ene sadike, kajne ?
F r i n akozamurnik
sporočila: 2311
17. maj 2012 2:09
lahko bi bila tale sorta kamelije, ampak to verjetno poznaš: http://statua.shopmania.biz/kupi/kamelija-crvena-129563?u lahko da je kaka vrtnica, toliko novih sort, oblik je, nekatere se sploh ne zdijo vrtnice. Azaleja, potonika, pa nebroj okrasnih jablan? Toliko rozastega cveti v aprilu in maju, da le sam bog ve, kaj bi to lahko bilo . Vsekakor upam, da ti uspe najti ime za ta cvet. Sporočilo je spremenil(a) kozamurnik dne 17. 2012 02:19
17. maj 2012 6:47
Frina, kako velik je cvet? Je bil grm ali drevo? Kateri park je bil? Na forumu so gotovo iz Lj, ki bi ti z veseljem šli pogledat in poslikat, če bi bila bolj določna. Po fotografiji pa bi brez skrbi našli tvojo rastlino.
jovita
17. maj 2012 8:31
Mogoče kaj od tega?
Bergenija, kolkvicija, vajgela?
lp, pinka
17. maj 2012 15:45
VanjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem
Kitajski kruh