23. maj 2012 22:52
Ne jovita, sončnice dobro poznam, se nič ne hecam, sam sem posadil, seme je zelo drobno, morda mal večje od makovega, rjave barve.
ežoj
23. maj 2012 22:52
Ne jovita, sončnice dobro poznam, se nič ne hecam, sam sem posadil, seme je zelo drobno, morda mal večje od makovega, rjave barve.
ežojMygrace
sporočila: 6506
23. maj 2012 23:21
In kje si dobil seme, Ežoj?
Mygrace
24. maj 2012 0:04
elaphus je napisal/a: |
Sem kar jezna, pri nas frišnega ne prodajajo, na Slovaškem in Češkem pa. Ampak je malo predaleč, da bi šla tja bob kupovat! cervus |
elaphus, najprej sok, potem pa greva lahko kupit svež bob , malo bližje od Češke bo.
lp
mzm
24. maj 2012 5:58
Ežoj-tobak?
jovitakozamurnik
sporočila: 2311
24. maj 2012 6:31
Na ežojevi sliki je rastlina, ki se imenuje bombaž. Zakaj jo je posadil, se ve. No vsaj tisti, ki smo dlje na Kulinariki, vemo. Zaradi očitkov, da ne premore prta. Temu bi rekli ekstremni avtraktizem. Bravo,ezoj! murnik
24. maj 2012 16:24
se dobro da sem sama, danes se samo rezim.
LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"
24. maj 2012 16:40
kozamurnik, a ne da si en mejčken žleht?
No, sem se mislil mal skrivnostnega delat, una pa naravnost: kje si dobil seme.
Evo, peljem se, in naletim na njivo. Najprej sem mislil da je zapuščeno, pol se mi vseen zdi, da gojijo nekaj mani neznanega. Videti je tako:
in od blizu:
nobenega v bližini, da vprašam ( mal me tudi sram, vaški fant, pa da ne pozna rastline ). Vzberem ena dva stroka, računam, bo že kakšna kulinaričarka mim šla, pa je bom vprašal. Res je šla mim, jaz pa pozabil vprašat.
Videti je še tako:
v tisti bunkici je devet semen, vidnih na sliki ( no, vsaj v tisti je bilo ).
Torej: katera rastlina je to?
ežoj
24. maj 2012 16:45
To je lan, iz slikce pa ni jasno, kateri. Poleg tistega, ki ga jemo in se vanj oblačimo, obstaja tudi okrasna različica (Linum grandiflorum), ki cveti v nepojmljivo seksi škrlatno rdeči barvi (meni je lani med poletno sušo hudo štrajkal, potem si je pa opomogel in cvetel v pozno jesen). lp, proxima
24. maj 2012 16:59
Si pa za hece, ežžoj, praviš, da je seme malo večje od semena maka, no, če smo natančni, je tam nekje 10x večje, vsaj.
Navadni lan, Linum usitatissimum, ena od najstarejših kulturnih rastlin. Lani si ga nabral, kajne? Ker dvomim, da si ga iz Peruja sem nosil. Še vedno pa drži, da a fotki najdemo vsaj še eno vrsto kalečo, spodaj levo, malo nad enim belim kamenčkom.........
rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ribja juha s testeninami
Kremni rezanci s tartufi