26. apr 2008 9:49
zacetnica, hm, glede na to, da sem "kopitar"... Issi, ko bo moj pes na straniscu potegnil vodo za seboj, znal uporabljati zlico, vilico in noz za mizo, ko mi bo znal narediti nutelino torto, vedel na kateri avtobus mora iti, ko gre v solo, mi povedal kako se je imel na zabavi, se ne bo obracal za vsako psico samo zato, ker se goni... potem ga bom zacela primerjati z ljudmi. Dokler pa tega ne bo pocel, ga bom pac tretirala kot psa, ker to dejansko je. Primerjati pse z ljudmi je ponizujoce tako za pse kot ljudi. Pes funkcionira in razmislja povsem drugace kot clovek in umetnost bivanja s psom je, da znas razumeti, upostevati in spostovati njegov nacin funkcioniranja in razmisljanja. Imam tri rodovniske pse. Nobenega od njih nisem kupila preko bolhe oziroma za prvim vogalom, ampak sem vsakega od njih kupila na drugem koncu Evrope, po temeljitem premisleku. Od teh treh rodovniskih psov bo MORDA le eden imel potomce, ker nimam psa zato, da se bom naslajala nad tem kako lepe mladicke ima in ker ne vidim nobenega haska v tem, da produciram mladice, ki bodo temu svetu predstavljali samo nepotreben visek. Kaj se pa dela v viski mi pa verjetno ni potrebno posebej razlagati. In vendar, ni mi zal ne casa ne denarja za moje pse, ker so moj nacin zivljenja in jih imam res za svojo duso in veselje, vendar je podlaga vsemu temu ogromno znanja o psih in kinologiji. giglio