Ste tudi vi dobili odločbo v kateri vam niso upoštevali vzdrževanih članov, čaprev ste jih uveljavljali že med letom
K
Temo je spremenil(a) KARMINA dne 02. apr 2008 13:31:39
Temo je spremenil(a) KARMINA dne 02. apr 2008 13:31:52
Ste tudi vi dobili odločbo v kateri vam niso upoštevali vzdrževanih članov, čaprev ste jih uveljavljali že med letom
K
Temo je spremenil(a) KARMINA dne 02. apr 2008 13:31:39
Temo je spremenil(a) KARMINA dne 02. apr 2008 13:31:52
2. apr 2008 13:35
Ja Saj se da pritoziti Iwana
2. apr 2008 13:36
Tudi jaz sem dobila tako odlocbo.Danes nesem ugovor na inf. izracun dohodnine na davcno,da mi prijavijo moji studentki! Med letom sem uveljavljala olajsavo,a je nisem posebej prijavila. Menda je bilo to potrebno narest,a se ni prepozno.Bom pac podala ugovor. Majdina Sporočilo je spremenil(a) Majdina dne 02. apr 2008 13:48:15
2. apr 2008 13:39
Ali ne gre to tako, da uveljavljamo olajšave med letom ali pa enkrat letno. Midva je med letom nisva, zdaj pa dobima to za celo leto nazaj.
lp Saša
2. apr 2008 14:00
Basti, v začetku leta je bilo potrebno oddati vlogo za vzdrževane člane, ki jih misliš v dohodnini uveljavljati kot olajšavo, nisi jih pa uveljavljala med letom. V informativnem izračunu so olajšave upoštevane tako, kot so bile uveljavljane med letom, upoštevane pa bi morale biti tudi oddane vloge. Jaz sem tudi dobila informativni izračun v v katerem so vsi podatki pravilno obračunani, sedaj čakamo samo še možev izračun, da vidimo, če so otroci pravilno upoštevani v olajšavo. sikamaco
2. apr 2008 14:08
Seveda se da pritožit. Samo pritožba zavleče izplačilo preplačane dohodnine. Malo je čudno, da nikomur, s katerimi sem se do sedaj pogovarjala,niso upoštevali vzrževanih članov K
2. apr 2008 15:05
Se splača imeti tuj denar na svojem računu, kajne? To predobro ve tudi Durs! Če smo jim pa dolžni, nas hitro izterjajo ali pa nabijejo ubijalske obresti. Dobro preglejte odločbe, pri nas nobenemu ne štima! galja
2. apr 2008 15:09
pri meni so tudi zgrešili še clo napisali si mi da sem pri neki banki na kateri nisem
2. apr 2008 15:26
Dober dan, če lahko pristavim svoj piskrček .. glede uveljavljanja olajšave za vzdrževane družinske člane je, tako kot se že ugotovile, lahko jih - uveljavljate med letom - ali pa enkrat letno. če ste v računovodstvo podjetja, kjer ste zaposlene sporočile prave podatke o vzdrževanih družinskih članih ( to je DŠ, oznaka sorodstvenega razmerja, EMŠO, ... ) potem je računovodstvo javilo na DURS potrebne podatke do 31.01. 2008 in potem je tudi v Informativnem izračunu zavedena olajšava, ki ste jo uveljavljali med letom. Če podatki niso bili pravilni, potem računovodstvo ni moglo javiti le teh DURSu (elektronska izmenjava podatkov je bila zavrnjena) zato potem tudi ni olajšava zapisana na odločbi. Sama sem imela kar nekaj takšnih primerov. Naprimer DŠ vzdrževanih družniskih članov , ki so mi jih posredovali zaposleni niso bile pravilne, al pa sorodstveno razmerje ni bilo pravilno označeno.. Žalostno a resnično.... Če sem torej hotela dostaviti podatke na DURS, sem morala te napačne podatke zbrisati. Kazen za posredovanje napačnih podatkov pa je zdaj ta, da mora delavec, ki ni posredoval pravilnih podatkov napisati pritožbo čez informativni izračun in bo zaradi tega dobil vrnjeno dohodnino šele enkrat jeseni. Druga možnost je uveljavljanje olajšave 1x letno. DURSu je bilo potrebno, prav tako do 31.01., posredovati izjavo, da boste uveljavljali olajšavo za vzdrževane družinske člane, na posebnem obrazci, ki se ga je dobilo na DURSu ali pa na portalu e-davki. Če tega niste storili, DURS žal ne razpolaga s podatki, ali imate pravio uveljavljati oljašavo ali ne, zato tudi olajšava ni zavedena na Informativnem izračunu. Kljub temu pa ni še nič zamujenega. Potrebno se je pritožiti čez vročeno dohodninsko odločbo (pazite na rok!!! ), obrazec pa dobite na slpetnih straneh DURSa ali pa na izpostavah. LP Rina http://rina01.moj-album.com/album/7468718/
2. apr 2008 16:23
Obrazec za ugovor na informativni izračun je tule (pazljivo preglejte prejet izračun in ugovarjajte čimprej, da ne zamudite roka) http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.gov.si/pageupl O-O
2. apr 2008 16:33
Skoraj sem prepričana, da gre za napako v računalniškem programu ( tudi lani) in upam, da bodo sankcionorali tistega pisca računalniškega programa, ki je bil na javnem razpisu tako uspešen, da je posel dobil.
Treba pa je upoštevati tudi človeški faktor, v knjigovodstvu, kjer vam izplačujejo dohodke, uradnikov, ki imajo veliko količino dela v enem obdobju.
F r i n a
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Veganske palačinke
Lečin curry s kruhovimi cmoki