Velik problem

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

29. mar 2008 10:23

katka lopatka je napisal/a:
Roncolino, morda pa je kakšna povezava , še posebej bi bila tega mnenja po ogledu dokumentarca o Mc Donaldsu. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/
Hehe,drugače resno sprašujem,ker meni je to "za lase privlečeno".Ampak mi je tole rekla sošolka,katero sva sprijateljico rotile naj že naredi test nosečnosti ona pa lepo "To mi zaradi Mcdolandca zaostaja" Roncolino

sangria00  

član od: 29.3.2008

sporočila: 7

29. mar 2008 12:08

na srečo se je pri meni vse uredilo. lahko pa se tema nadaljuje, ker mislim da še bo komu prav prišla. lp pa hvala vsem. sangria00

tatica  

član od: 22.10.2007

sporočila: 27

29. mar 2008 13:32

ah kar se tiče slabosti ,,jaz sem naslednje jutro začela bruhat nisem vedela zakaj izkazalo se je da sta bila dva hahha tatica

jampina  

član od: 5.12.2007

sporočila: 229

29. mar 2008 14:13

ej punce ,vam povem iz lastnih izkušenj,da se z ognjem ni za igrat.Pri vsej zaščiti ki je na voljo se igrate,no tud jast sem bla "pametna" in sem računala da se mi to ne more zgoditi,pa se "matematika "ni izšla. Vedno mi je izostajala tako da si nisem delala preglavic,ko pa jo po dveh mesecih in pol le ni bilo na spregled sem se odločila za pregled,ko sem izvedela da je test + ,me je pribilo na stol.Sedaj je ta "račun" star 23 let .umes smo se še enkrat zaračunali 17 let .Sinova imata mlado mamico ,je pa res ,da je mladost le ena in takrat ga je treba uživati tako ali tako-vendar s pametjo! jampina

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

29. mar 2008 18:44

pomarančika, poznam kar dosti parov, ki so na tem kot si ti, in ti bi samo rekla, da držim pesti... Dosti od teh, se je tudi zgodilo, da so z vztrajnostjo prišli do svojega, upam, da boš tudi ti čim prej. katjushka

tumpika  

član od: 14.3.2006

sporočila: 1324

29. mar 2008 20:57

Sn takoj vedla, ka sn noseča, ko mi je sodelavkin parfum tak smrdel, da sn bla več na veceju ko v pisarni. tumpika

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

29. mar 2008 21:26

Menstruacija lahko izostane tudi zaradi nosečnosti. Nekaterih nosečnosti ne spremlja slabost.

Preverjanje nosečnosti je mogoče, ko je dovolj nosečnostnega hormona, zato je koristno test ponoviti.

Test za nosečnost imajo v prodaji tudi v Intersparu, če ti je nerodno, kupi dva paketa toaletnega papirja, na polici, ki je zelo blizu še tester, ob 13.00 v trgovino, pa bo zadrege manj.

Test proti plačilu opravijo tudi v vsakem laboratoriju, stane pa okrog 5€.

Še nekaj: ne bom modorovala o varnih spolnih odnosih, o odgovornosti, ker nas je zelo malo, ki nas taki problemi ne bi morili vsaj enkrat v življenju.

Rada bi povedala, da obstaja metoda ugotavljanja plodnosti ( test fertilnosti). V lekarni se kupi pripomoček za test, v majhni škatlici. Na stekelce se razmaže slina ali sluz iz nožnice in se pogleda skozi povečevalno steklo, kakšna je struktura sline. Slina tvori namreč različen vzorec v dneh, ko je ženska plodna in v dneh, ko ni plodna, torej ko ni ovulacije. Ta plastična ploščica se lahko uporablja nekaj let. Stane okrog 25€, pa nisem prepričana o ceni.

Svetujem jo za primer, če želite preveriti poznati svojo plodnost. V času plodnosti pač nimate nezaščitenih splonih odnosov, oz. jih imate, če želite zanositi. Prav tako lahko med čakanjem na menstruacijo ugotovite, če je nastopila nova ovulacija, kar pomeni, da ni nosečnosti in da lahko menstruacijo pričakujete do ure točno.

Menda je opazovanje sluzi in opisana metoda bodočnost kontracepcije in načrtovanja potomcev. Vsekakor pa je tako malo znana, da se mi je zdelo vredno opisati ta test.

F r i n a

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

29. mar 2008 23:11

Roncolino, kaj pa če je mislila kakšnega gospoda McDonaldsa?!

jasna

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

30. mar 2008 0:43

Tistega:"Old McDonald had a farm..." No, zdaj pa dosti sedenja za racunalnikom (cisto mimo mojih vikend nacel)! fresh

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

30. mar 2008 17:16

Veliko nas je take strahove dalo skozi. Ne vzemi mojega naslednjega stavka kot pametovanje, ampak vseeno: naj ti bo ta strah izkušnja, da si urediš kontracepicijo. Tudi seks bo potem lepši in bolj sproščen, še bolj pa dnevi potem. Za vsak primer pa si priskrbi tabletke "za dan potem". V vsaki ginekološki ordianciji je letak z navodili, kako jih vzeti (za prvo imaš časa 72 ur po odnosu brez zaščite, da urediš zadeve), da preprečiš nadaljnjo nosečnost, če bi slučajno prišlo do oploditve. S tem sicer ni, da bi se pogosto igrala, a bolje tako ukrepati kot nezažljena nosečnost. Ali pa si poglej na internetni strani Krke (www.krka.si), tam so podrobna navodila kako ravnati, če pride do nezaščitenega odnosa in s ebojiš nosečnosti. Jaz sem svoji hčeri vse to sprintala in ji tudi rekla, če si ji kdaj takega zgodi, naj mi pove ali stopi do prve apoteke in pove, kaj potrebuje. A je že imela sama vse podatke, tako da sem bila kar potolažen, da se odgovorno loteva nekih reči. Lep pozdrav, Mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti