Kaj imate v hladilniku?

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

tema odprta - 27. mar 2008 18:41 | ogledi: 7.166 | odgovori: 53

Ko takole prebiram različne teme, se odgovori velikokrat začnejo nekako takole: jaz imam v hladilniku (ali zmrzovalniku) vedno...

Pa sem razmišljala, kako je vedno fajn imeti nekaj za hitro kosilo, nekaj za nenapovedane obiske itd...

Jaz imam recimo vedno jajca, kislo in sladko smetano, zamrznjeno zelenjavo, kakšen kroket, kompot in marmelado. Kaj pa vi? In zakaj?

čoko

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

27. mar 2008 18:55

V hladilniku je vedno (če grem od zgoraj navzdol ): maslo, jajca, par paštet, sir, kakršnakoli salama ali pršut kisle kumarice, koščki paradižnika v konzervi, hren in gorčica sladka in kisla smetana, jogurti vino, mleko, sok. Pa verjetno sem še kaj pozabila...poleg tega ima mami v hladilniku par krem, ki morajo biti na hladnem Zamrzovalnega predela naš hladilnik nima, je pa zamrzovalna omara vedno polna mesa, zamrznjene (domače) zelenjave, kak hlebec kruha, žlikrofi, in že vnaprej narejena kosila ala jota, golaž, omake za testenine, itd... saš

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

27. mar 2008 18:55

V hladilniku imam vedno pršut, skuto in različne jogurte, pa nekaj konzerv tunine. Zelena paprika in korenje sta v posodah za zelenjavo, pa kup konzerv z bambusovimi vršički, vodnim kostanjem, palminimi srčki in podobnimi rečmi za vzhodnjaške jedi. Pa siri ne smejo manjkati, tudi prekajen losos je vedno na kakšni polici. V zamrzovalniku pa je razen ostankov hrane, spravljenih za dni, ko ni veliko časa za kuhanje, vedno grašek, zelenjava julieene, lignji, ribe in belo perutninsko meso. Nikdar pa ni ne v haldilniku ne v zamrzovalniku tistega, kar bi v nekem trenutku najbolj potrebovala. Kot bi rekla Vendy, malce sem neorganizirana. Ampak lačen ni pa še nihče šel od nas, to je tudi res. Mamamia mamamia

beki  

član od: 21.11.2006

sporočila: 236

27. mar 2008 18:59

Jaz imam ponavadi v hladilniku jajca, jogurte, kvas, salamo, sire, korenje, bučke, solato, margarino, maslo in mleko. To je skoraj vedno beki

Visage  

član od: 1.1.2006

sporočila: 215

27. mar 2008 19:09

Mi imamo pa ponavadi jogurte, kvas,poli salamo lahko, sir več vrst, mozzarelo, solato..kaksno papriko..v zmrzovalniku pa piscancje pa goveje meso, pa kaksno zelenjavo Visage

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

27. mar 2008 19:10

Moj je prazen, drugače pa imam rdečo peso, kumarice, tu pa tam salama, sir, smetana za kuho, knorr kocke( ojej kaj sem napisala), sokovi, ja, pa še lca  jogurte.

Zamrzovalnik je prazen...ko imamo koline pa je poln.

Anamarija

tejka77  

član od: 27.2.2007

sporočila: 544

27. mar 2008 19:20

Jogurti, kisla smetana, zdenka sir, parmezan, maslo, zeliščno maslo, mozzarela, senf, kečap, majoneza, sojina omaka, maggi,worcester omaka, limonin sok, smetana v dozi, ocvirki v masti, belo vino, refošk, razni džemi, olive, korenje,kumarice.......imamo veliki hladilnik in moj mož rad kuha ...in je... tejka77

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

27. mar 2008 19:33

jajca, jogurti, kislo mleko, kisla smetana, mleko, coca cola, vino. Kakšen sir, Happy Cow sirčki, Letta, maslo. Marmelada, domača vegeta, kumarice, pasiran paradižnik.

Domača salama, polika, trenutno šunka (velikonočna), pa kaka slanina. Predal s sadjem in zelenjavo je po navadi prepoln, tako da imam solato zunaj...

V zamrzovalniku pa njoke, knedlčke, file morskega lista, listnato testo, pa zmrznjene maline in obvezno sladoled.

jasna

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8905

27. mar 2008 20:05

V petek, ko je nakupni dan vsega dosti. Potem se dan za dnem zmanjšuje, zmanjšuje..., tako da je naslednji četrtek tak, kot da ga je kdo oropal. Najdejo se kakšne kisle kumarice, paprika, ajvar, zdenka sir, doruček, pašteta, ribje konzerve... pač odvisno od tega, koliko smo čez teden pridni. Pozdravček!

NaturensGalleri  

član od: 8.12.2007

sporočila: 272

27. mar 2008 20:09

Vedno imam sir, svežo zelenjavo, jabolka, fižol v konzervi, mleko, marmelado brez sladkorja, jogurte, velikokrat tudi dimljenega lososa, konzerve tunine, bele hrenovke, konzervirane šampinjone. V zamrzovalniku pa obvezno puranje mleto meso, zamrznjeno zelenjavo, kruh, file vitkega soma, velikokrat tudi zamrznjeno sadje. NaturensGalleri

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

27. mar 2008 20:14

Jogrt, kislo smetano, sladko smetano, smetano v dozi, skuto, maslo, margarino, kokosovo maslo, kvas, jajca, parmezan, sir, mleko, marmelado, tune, vino, vložena paptika, kumarice, senf, ajvar, majoneza, limonin sok, mast, por, čebulo...... V zmrzovalini omari pa sadje, zelenjavo, kruh, potico, različno meso ........ breskva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti