26. mar 2008 17:25
Pri kronicni preutrujenosti zensk je pametno za zacetek napravit pregled hemoglobina in scitnicnih hormonov (izgube krvi med menstruacijo, obolenja scitnice so pri zenskah 10x pogostejse kot pri moskih). Moja sefica je po legendi vsaj eno leto stoje spala v sluzbi in doma, nakar se je izkazalo, da je imela hemoglobina kaksnih 55. Od tam pa naprej: sport, tehnike sproscanja (joga, meditacija, avtogeni trening), analiza spalnih in delovnih navad. Eni ljudje rabijo popoldne kratko siesto, pa so potem kot prerojeni, spet drugi pol ure branja, tretji jogging, cetrti fitness - vsak mora ugotoviti, kaj mu najbolj ustreza. Mene se najbolj zbrihta vsakodnevno kolesarjenje v sluzbo in nazaj. Preden so se pri meni naselile stevilne macke, sem vadila meditacijo in bi se pravzaprav rada spravila nazaj k temu pocetju, le da bi morala biti vsaj pol ure prej v sluzbi. Veliko rekreacije se da vgraditi v vsakodnevno dogajanje - na primer ce hodis v sluzbo z avtobusom, gres dve postaji prej dol in prakticiras hitro hojo (stevilne Londoncanke in Newyorcanke hodijo na podzemno v supergah in imajo v nahrbtnikih salonarje). Jaz se na primer tudi pospravljanja lotim tako, da dam v player CD z miksom zivahne glasbe od Rickyja Martina do Rossinija (a se se kdo spomni fenomenalnega Geoffreya iz Fresh Prince of Bel-Air, ko je z metlico za prah izvajal balet na tole glasbo??:)) ful na glas in vmes tudi malo zaplesem po sobi (k sreci mi sosedje ne morejo gledat skoz okna, hihi..:)))) Sicer je pa na sreco zima mimo, vsaj kar se dolzine dneva tice, meni ponavadi ze to vrne energijo!:)) lp, proxima Sporočilo je spremenil(a) proxima dne 26. mar 2008 17:27:57