Kako se počutite ve punce

Visage  

član od: 1.1.2006

sporočila: 215

26. mar 2008 20:22

Loni Makaroni cestitke, da gres ze zjutraj laufat...bravo. Lepo je to slisati res. Jaz pa tudi sluzbo kdaj dam nosim in vem, da to ni prav, samo če mi kdo v sluzbi krivico naredi pa sem potem slabe volje. Res je tudi glede pitja vode..premalo pijem..manj kot liter na dan.Hvala za vse spodbudne besede. Daabul mi je dala super nasvet in je res tako in se strinjam Bomo videli kako bo..pa se shujsat moram, ker sem se v enem letu in pol zredila 10 kil in me se to daje, pa sploh ne morem shujšat.. Gremo novim zmagam naproti..osebni zmagi Hvala vam vsem za energijo in, da ste si vzeli čas. Visage

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

26. mar 2008 20:23

Bi se pridužila mnenju proxime, da si daj pregledat kri, še prej pa si zmeri pritisk. Morda imaš malo nizkega, a temu se da hitro pomagati. Iz lastnih izkušenj vem, kako dobro dene voda ob trentni utrujenosti ali celo zaspanosti. Sama sem v službi včasih zelo zaspana, sploh ob dnevih, ko mi nekoliko pade pritisk, in takrat spijem dva ali tri kozarce vode in čez pet minut je bolje. Morda gre pri tebi za kombiancijo vsega pomalem: morda nekoliko slaba kri, nizek pritis, spomladanska utrujenost... Začni v glavi - en dan se prpeprčiaj, da boš danes oziroma ta trenutek začela z nečim zase, ne morda jutri. Ker či vsak dan rečemo, da jutri začnem znova, potem nikamor ne pridemo. Iz vsega, kar so napisale predhonice, morda izluščiš kaj zase, ali pa se zgolj zamisliš in najdeš nekaj, kar te bo izvleklo iz utrujenosti. Ali morda zgolj brezvoljnosti. Morda bo dovolj pogled skozi okno, v kakšnem lepem sončnem popoldnevu.... Zmigaj se, dekle drago, pa svet naekrat lepši. Mamamia mamamia

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

26. mar 2008 20:49

Hm, jaz bi se na tvojem mestu šla vseeno malo pokazat k zdravniku- tvoji znaki se nekako pokrivajo s premalo aktivno ščitnico, ali pa mogoče z depresijo...

Čeprav ti želim, da bi ti že samo klepet na forumu ali s prijateljico ob kavici pomagal....

čoko

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

26. mar 2008 20:59

Si morda noseča? Meni je prvo trimesečje dobesedno posrkalo energijo. Je pa res, da, ko sem vmes imela nizek pritisk, nižjo raven hemoglobina in premalo pila, je bilo še hujše. jessy6

5rusa  

član od: 19.10.2005

sporočila: 285

26. mar 2008 21:39

še moj dodatek ... čeprav praviš, da si se zredila in želiš shujšati .. meni ob utrujenosi velikokrat pomaga košček čokolade (malce se razvajam, pa še sladkor v krvi se menda?? dvigne). ne vem, če je znanstveno kaj na tem, meni pomaga. glede dela, ki ga nosiš domov, pa - sem v novinarstvu, tako da vem, kako je to, a sem to sprejela v način ivljenj. če te to delo doma preveč obremenjuje, poskusi organizirati tako, da ga bo čim manj. ps - ali si morda pomislila na to, da si depresivna? to ni nobena sramota, je bolezen kot vsaka druga in se da pozdraviti (tudi ob pomoči zelišč ali morda antidepresivov). upam, da boš kmalu pogruntala, kaj te daje, 5rusa

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

26. mar 2008 22:35

Nekje sem prebrala, da tako imenovana siesta oziroma popoldanski počitek za največ pol ure v tišini in rahli zatemnitvi sobe, naredi čudež. Ampak res samo pol urce in si kot nov.

Ko pridem iz službe še skočim po malo v varstvo, potem priropotava v hišo in ta čas, ko se kuha kava jo malo zabavajo moji doma. jaz nimam ravno pol ure za čisti počitek. Tistih petnajst minut se uredim v kopalnici, stuširam in preoblečem v kaj udobnega, potem popijemo kavo in sem že nared za nove podvige moje dveletnice. Po začetnih izlivih ljubezni, ker se cel dan nisva videli, se lahko le malo odlepim in se posvetim kuhinji ona pa igračam.

Hočem reči, da sem včasih resnično čisto "crknjena", ampak po kopalnici in kofetku sem kot nova. Če pa bi slučajno kar naprej bila v pogonu, brez tistih nekaj minut zase - no potem bi bila res na koncu z močmi.

Jaz ti torej predlagam, da si ustvariš en mali obred, ko prideš iz službe. Potem pa si reci, da vsaj 1 x na teden greš malo po trgovinicah, ali pa v knjižnico ali enostavno greš na kakšno razstavo. Ne vem kje si doma, če že nimate vrta, si omisli kakšno koritico in noter lahko poseješ kar ti srce poželi.

Ko ti bo enkrat "zalaufal " ta ritem, da enostavno moraš nekaj, potem ti ne bo težko in ideje bodo kar prehitevale ene drugo. In tudi dnevi bodo vse daljši.

Visage  

27. mar 2008 19:05

No drage moje,ravnokar sem prišla iz teka in sem res kot nova. Še trebušnjake sem naredila in se počutim super..samo ne vem kaj se tako tezko spravim tect Drugače pa imam res včasih, da sem depresivna, pa skos mi sladkarije manjkajo in se jim kar ne morem upreti in jih kar jem pa jem..saj to so posledično tudi višje kile v letu in pol. Brez čokolade mi je res tezko..kot da bi bila odvisna.Saj zdržim kakšen dan ali dva brez potem pa bi kar jedla ampak ne doma, samo v sluzbi mi tok pase sladko. Kako pa se pomaga z zelišči to? To me res zanima...včasih mam občutek, da sem preveč slabe volje skos al pa me skos nekaj tisci...se posebej sluzba..kot da nisem mirna...a bo skos tako? Dostikrat se sprasujem, če bo skos tako, da sem v skrbeh..tezko se na to navadim no..ful ste fajn, da delite svoja mnenja z mano..hvala vam vsem. Zdaj pa pod tuš Visage

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

27. mar 2008 19:44

Visage je napisal/a:
No drage moje,ravnokar sem prišla iz teka in sem res kot nova. Še trebušnjake sem naredila in se počutim super..samo ne vem kaj se tako tezko spravim tect Visage
Visage na začetku se je res težko spravit tečt, ampak ko ti pride v navado in ko vidiš in čutiš sama pri sebi kako dobro se počutiš po teku dobiš zalet. Pa baje če tečeš vsak dan postaneš od teka odvisen...to sem nekje prebrala, ne vem če drži, ampak niti ni slaba odvisnost saš

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

27. mar 2008 20:41

Visage en dober nasvet zate- vsak dan nam poročaj, kaj si dobrega naredila ta dan zase, pa boš imela več zagona in volje (ker boš morala poročati- če boš hotela sebi dobro, boš povedala po pravici).

V bistvu pa bi bilo to dobro za vse nas... no, jaz redno zjutraj in zvečer naredim 100 trebušnjakov (50 tistih, alla "vozim kolo" za stanske mišice in 50 z dvigovanjem zgornjega dela telesa in nog) in 50 vaj za rit in stegna. To prakticiram že nekaj let in na to ne pozabim niti na dopustu (če jih kdaj nisem sposobna narediti, pa imam naslednji dan kazensko). Reca me je prepričala, da sem danes spila 2 kozarca več vode (ker pijem absolutno premalo...).  

Lep dan in veliko se smejte

Visage  

27. mar 2008 21:29

Ok Simona84, potem pa bom.Glede na pogovor z vami sem šla danes tečt in res pomaga, sam sem pa večerjo jedla spet Mal toastka Jutr pa spet laufat, pa poročam, če bom šla res. V soboto me pa ne bo ker grem v MS tako da ko sem nazaj ok? Pa se ve poročajte ok? Mogoče nam vsem uspe Se bom potrudila. Lepo lahko noč vsem. Visage

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti