3. sep 2010 21:06
Jaz sem mascarpone speculas torto zmeraj naredila brez želatine, enkrat celo zelo na hitro (le dve uri v hladilniku), pa je bila lepo obstojna, naslednji dan je še lepša. Dobrojedka
3. sep 2010 21:06
Jaz sem mascarpone speculas torto zmeraj naredila brez želatine, enkrat celo zelo na hitro (le dve uri v hladilniku), pa je bila lepo obstojna, naslednji dan je še lepša. Dobrojedka
3. sep 2010 21:12
hvala, se bom torej osredotočila na tiste 'mascarponaste' kreme predlogi pa itak vedno dobrodošli
palalačinka*
4. sep 2010 22:26
Jza tud ne znam več brez želatine,,pa naj bo v prahu ali lističihDrugače pa moja kolegica dela vse torte brez želatine,tako da uporabi samo rastlinsko smetano,v katero vmeša ali spasirano ali celo sadje(jagode,borovnice,maline)Krema je res čvrsta,samo men ni okus same rastlinske smetane všeč.Jaz dam pol-pol..ali pa mogoče malo več alpske kot rastlinse,sama rastlinska se mi zdi,da se kr zalepi po celih ustih
sweety
5. sep 2010 20:08
teta torta je napisal/a: |
Mene pri vsej tej debati zanima: - ali ne uporabljate želatine, ker je ne poznate in/ali je ne znate uporabljati? - ali ne uporabljate želatine, ker se vam "gravža" (čeprav je frinina pripomba glede goveje juhe čisto pravilna)? - ali ne uporabljate želatine, ker se vam zdi "umetna" (čeprav je v njej gotovo manj kemije kot v "šlagih" in "moussih" iz vrečke)? Da ne govorim o "naravnosti" rastlinske smetane ... Kot pove že moje ime, delam zelo različne torte, z želatino in brez nje ... teta torta |
5. sep 2010 21:06
_tmickena_ je napisal/a: | ||
|
5. sep 2010 21:18
_tmickena_ je napisal/a: | ||
|
5. sep 2010 22:20
Hehe, verjetno je res najbolje, da eksperimentiram ko bom sama doma (rofl). Hvala za vzpodbudne besede, očitno nisem edina, ki se je izogiba :D (no mogoče se pa kaj hitro spremeni) _tmickena_
6. sep 2010 7:57
Sem za včerajšnjo priložnost delala tole torto, v kremi ni želatine, BTW, je ena mojih najljubših. In je krema zelo kompaktna, tudi tokrat je bila, ne glede na neumnost, katero sem naredila ; stepena jajca in sladkor sem hotela dati malce v korito v mrzlo vodo, vmes sem letela po smetano v hladilnik, seveda pustila pipo odprto, posoda se je gladkomalo po vodi odpeljala direkt pod curek mrzle vode, sem vodo samo odlila ven in delala dalje.
Loni MakaroniKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto
Njoke s feta sirom, bučkami in pečenim pršutom Anton