25. mar 2008 21:15
Anamarija1, prav imaš, želatina se dodaja zato, da je krema trša in bolj kompaktna, večinoma naj bi se uporabljala v primerih, če se torta ne poje isti dan. Vendo sem občudovala torte voslaščičarnah, kjer se bohotijo torte z 2 cm lepo trdno kremo, meni pa je vedno ratala le pol cm v testo vpite kreme, pa četudi sem dala smetane cel liter...fora je v želatini, sicer je sama ne uporabljam, pa ne zaradi predsodka, ampak zaradi tega, ker mi ne uspe leo. Želatina fix je pa itak ...brez komentarja. Zdaj sem se malo razvadila in razkomotila in za kreme uporabljam le še "šlag pena" variante. Namesto smetane dam navadno šlag peno, velikokrat dam tudi vanilijevo, ker imam rada ta okus, dodajam pa tudi ustrezen jogurt, recimo v tem primeru vanilijev. Dober je tuti kokosov. Za sadne variante, recimo borovničeve ai jagodne, kot sprašuje avtorica teme, uporabim pač jagodni instant prah, dodam jagodni jogurt, za borovničevo borovničevega..in tako dalje. Kreme mi sedaj vedno uspejo trdne in tudi okusne, ker ta prah naredi to strukturo. Dodam jim tudi kanček kakega likerja, nesadnim recimo jajčnega, sadnim pa recimo jagodnega ali češnjevega. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/ Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 25. mar 2008 21:16:39