20. mar 2008 9:23
Pri nas je tudi že, samo je zaenkrat še samo zelenje. Začetnica
20. mar 2008 9:23
Pri nas je tudi že, samo je zaenkrat še samo zelenje. Začetnica
20. mar 2008 9:29
Dolores, ali pa blanširan v skrinji še obdrži tak okus, ki ga ima sicer? Za kaj vse ga uporabljaš? Drugače pa hvala za lokacijo, bomo prišli na izlet iz severnega konca nekoliko južneje. Pa ga je tam okrog veliko? Pri nas poznam samo eno rastišče, pa še do tja imam pol ure vožnje... kobra1: Pa potem nima takega uvelega okusa? Pri meni ga ima, če ga hranim malo dlje v hladilniku. Seveda govorim o pestu s čemažem. Sonja
20. mar 2008 10:37
Čemaž na drobno nasekljam, zmešam z olivnim oljem in soljo in shranim v kozarčke. Zadnji sedaj "praznuje" 2. obletnico in je še popolnoma v redu - hranjen v hladni kleti. Tako dolgo se je obdržal, ker mi okus tako shranjenega ni všeč, čisto nekaj drugega je kot sveži.
Sveži listi lepo obstanejo kak teden, če jih še suhe (neoprane) damo v dobro zaprto plastično posodo (še boljše, če je vakuumska), na dno posode pa rahlo navlaženo papirnato brisačo.
Lahko si zapomnite rastišče in potem, ko ni več listov, hodite tja nabirat čebulice, če je rastišče veliko in gosto, ne boste naredili nobene škode.
Cila
20. mar 2008 12:25
Ljubiteljice čemaža!
Iz Škofje Loke proti Železnikom je že vse zeleno od čemaža.
barbara9
20. mar 2008 13:11
SonjaB , smo ga odprli in pojedli. Je bil še vedno OK in preživeli brez posledic. Ga zmeljem skupaj z seramom. Če bi bil bolj grobo nasekljan, bi pa bil verjetno uvel.
kobra 1
20. mar 2008 13:46
Pravkar nabran in sicer po Sv. Jakobom. muca1
20. mar 2008 21:38
Tudi na območju MB je že dovolj velik. Vse navajate, da ga shranjujete s soljo in olivnim oljem. Moja izkušnja je naslednja - ko sem zmešala le čemaž in olivno olje, je bila zadeva obstojna, ko pa sem naslednji 2 leti dodajala še sol (nasvet sem našla tukaj), pa se mi je pokvaril.
21. mar 2008 9:01
Ima katera recept za čemaževo juhico? muca1
21. mar 2008 23:14
Čemaževo juhico delam s krompirjem. Tega olupim in kuham. Ko je kuhan, dodam čemaž - samo toliko, da se zmehča in vse zmešam s paličnim mešalnikom. Za boljši okus lahko dodaš še malo masla ali kisle smetane. ajetam
26. mar 2008 10:50
berny je napisal/a: |
Pri nas na Gorenjskem ga je vse polno (veliko ga je na poti na sv. Jakoba) |
muca1 je napisal/a: |
Pravkar nabran in sicer po Sv. Jakobom. |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Ognjič |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pašta s pivom in slanino
Špageti s česnom, oljem, čilijem in kozicami