Uporaba predpasnika v kuhinji

tadeja 13  

član od: 8.11.2007

sporočila: 226

21. mar 2008 10:32

Reca, kupila sem ga v naši mali trgovini, bil je zadnji v kompletu z zaščitno rokavico in prijemalko. Nimam pa več embalaže, da bi pogledala za proizvajalca. lp, Tadeja tadeja 13

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

21. mar 2008 10:39

Reca, pa ja ga ne rabiš res za ponoči???

lidka

mandarin  

član od: 14.12.2007

sporočila: 6

21. mar 2008 10:46

Ognjič je napisal/a:

Reca, če bi bila včeraj v čvekalnici, bi vse razumela...smo se o vsem pomenili, tudi o primernem oblačilu za nočni nakup npr. tortice, bureka... Pa o tangicah z leopardjim vzorcem (naj bi jih nosili mestni gospodje)... Pri nas na kmetih so še vedno "in" pumparce in dolge gate [jezik]

Ognjič [vrtnica]
... skoraj o vsem smo se pomenili, samo recepta za kakšno dobro skutino sladico pa veeno nisem dobil. Je bilo potem pa še večje razočaranje v tisti slaščičarni, kjer niso imeli skutinih tort, temveč samo skutin zavitek. Žal je ostal tisti večer moj predpasnik v visečem stanju, moja žena pa je bila vseeno presenečena nad zavitkom s svečko. Plani pa so bili tako ambiciozni, a sem se malo uštel z računanjem da pridobim kakšno pomočnico za pripravo skutine torte. p.s. Eno kandidatko sem celo čakal, a je ni bilo, pa je nekaj obljubljala, hm. mandarin Sporočilo je spremenil(a) mandarin dne 21. mar 2008 11:03:46

lidka  

21. mar 2008 10:56

Mandarin, si se preslabo zmenil? Ma ne mi rečt, da si katero čakal, žena je pa doma spala???

Sem pa vesela da ti je presenečenje z zavitkom uspelo!!! Bravo!

lidka

mandarin  

21. mar 2008 11:10

Lidka, žena je bila v službi - nočni, tako da ni bilo problema. Bolj me skrbi moj spomin, ker se ne spomnim nicka tiste potencialne kandidatke, ki se mi je "ponudila" za pomoč pri izbiri peciva v pekarni. Torej projekt skutine torte je šel na hladno za leto dni, so pa sedaj predpasniki v igri, še posebej, ker berem, da ženske veliko pozornost polagate nanje. Moram malo v razgledovanje, da mojo presenetim s kakšnim novim. Morda se bo tudi ona potem kdaj tukaj gor pohvalila, da ji pozoren soprog zavezuje predpasnik in se s tem ne bo hvalila le Lidka. mandarin

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

21. mar 2008 11:29

mandarin je napisal/a:
Lidka, žena je bila v službi - nočni, tako da ni bilo problema.Bolj me skrbi moj spomin, ker se ne spomnim nicka tiste potencialne kandidatke, ki se mi je "ponudila" za pomoč pri izbiri peciva v pekarni.mandarin

Glede na to, da žena včasih tudi domov pride iz službe (in da seveda ženo imaš) je itak najboljše druga imena takoj pozabiti, sicer bi se znalo zgoditi, da ti gospa tiste trakce od firtofa okol vratu malo bolj na tesno zadrgne...

Ognjič

lidka  

21. mar 2008 11:49

Ognjič že ve, za kaj se gre. Tale Mandarin je pa malo zmeden...

lidka

mandarin  

21. mar 2008 11:50

Lidka, žena je bila v službi - nočni, tako da ni bilo problema. Bolj me skrbi moj spomin, ker se ne spomnim nicka tiste potencialne kandidatke, ki se mi je "ponudila" za pomoč pri izbiri peciva v pekarni. Torej projekt skutine torte je šel na hladno za leto dni, so pa sedaj predpasniki v igri, še posebej, ker berem, da ženske veliko pozornost polagate nanje. Moram malo v razgledovanje, da mojo presenetim s kakšnim novim. Morda se bo tudi ona potem kdaj tukaj gor pohvalila, da ji pozoren soprog zavezuje predpasnik in se s tem ne bo hvalila le Lidka. mandarin

lidka  

21. mar 2008 12:00

A pri teh letih te že spomin zapušča?

Sicer pa imajo zavitke tam, v pekarni, a? Pa še pomoč pri razgledovanju si najdeš, pa bo. Kandidatka je!

lidka

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

21. mar 2008 12:00

No, pa napišite še, kako rečete predpasniku: v BK (ampak samo v našem koncu) rečemo zaster (z naglasom na a), drugod pa firtoh. :) Atina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti